USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Влада підтримує іноземців, а не свої підприємства», – Ігор Палиця

22 Жовтня 2020 08:59
Українським підприємствам важко розвиватися, оскільки політика держави спрямована на пільги і підтримку іноземцям, а не власним виробникам.

Про проблеми вітчизняних виробників йшлося на зустрічі лідера партії «ЗА Майбутнє»Ігоря Палиці з колективами Київхліба і Броварського алюмінієвого заводу, повідомляє Корреспондент.net.

Зазначається, що головними проблемами в Україні є високі податки і відсутність доступних кредитів, а також нерівні умови експорту продукції.

Зокрема, про перешкоджання з боку контролюючих органів і надвисокі податки заявив керівник Броварського алюмінієвого заводу Сергій Шапран. «Більш як 40% нашої продукції йде на експорт, і для нас дуже важливо мати рівні умови з виробниками з країн Євросоюзу», – зазначив він.

На це Ігор Палиця зазначив, що в Україні немає ввізного мита на алюміній, тоді як українські виробники повинні платити 4,5%. «Кожен місяць за кордон виїжджає понад тисячу тонн брухту алюмінію як контрабанда. А наші виробники змушені купувати його за кордоном і завозити назад в країну. Це нонсес», – сказав нардеп.

Він зазначив, що якщо українським виробникам не будуть заважати, «у нас будуть реальні робочі місця, а не 500 000, які нам так обіцяла влада».

«Люди хочуть розвиватися, люди хочуть працювати, вкладати гроші тут, в Україні, а їм це все заборонено – де корупційними схемами, де законними схемами», – зазначив Ігор Палиця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus