USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Обласному онкодиспансеру за кошти пацієнтів купили гастрофіброскоп

19 Вересня 2017 15:58
Гастрофіброскоп Olympus GIF E3 Благодійний Фонд «Стопрак» передав обласному онкологічному диспансеру. Цей апарат придбали завдяки новій системі збору благодійних коштів від пацієнтів, яку запровадили цього року.

Передали нове обладнання 19 вересня.

Зі слів головного лікаря онкодиспансеру Людмили Бубенової, на подібному апараті щороку обстежують близько 2000 людей.

«У нас на обліку є близько 800 хворих. У цьому апараті була велика потреба. У нас один поламався й лишився старий 2004 року випуску, який вже свій ресурс вичерпав. Постійні ремонти та низька їхня якість не давали очікуваних позитивних результатів під час обстеження пацієнтів. Тому ми звернулися у «Стопрак» за допомогою. Відтак, тепер ми маємо можливість якісно обстежувати хворих із патологією шлунку та хворих із раком яєчника. А це допоможе ефективніше призначати лікування та досягати кращих результатів у лікуванні», - наголосила пані Людмила.
Співзасновник благодійного фонду «Стопрак» Сергій Адамчук зауважив, що кошти, за які купили гастрофіброскоп, – це благодійні внески самих же пацієнтів.

«Близько трьох років тому ми почали співпрацювати з місцевими медзакладами і фондами, які при них діють. Відтак, цього року запустили новий проект на базі цього медзакладу – перерахування благодійних внесків через електронний термінал. Відповідно, адмініструванням займається «Стопрак», всі кошти ідуть прозоро. Наша співпраця триває з березня. Щомісяця надходить приблизно 100 тисяч гривень, вже вдалося закумулювати понад 735 тисяч гривень, частина яких пішла на реагенти, витратні матеріали та 414781 гривня на придбання нового обладнання. Воно куплене за кошти пацієнтів і без жодних «відкатів», - розповів Адамчук.
Медики кажуть, що гастрофіброскоп Olympus GIF E3 – сучасне медобладнання, яке загинається на 210 градусів й дозволить оглядати усі важкодоступні місця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus