USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Облдержадміністрація «водить за ніс» ветлівську громаду

22 Листопада 2017 16:53
У Ветлівській сільраді Любешівського району немає коштів на терапевтичне відділення, й громада просила фінансування. Однак замість цього, розповідає сільська голова Любов Павлік, гроші дають на інші потреби, що обранця громади розцінила як знущання над громадою.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та цінової політики 22 листопада.

Голова Ветлівської сільської ради Любов Павлік звернулася до присутніх, аби, нарешті, про мешканців віддалених прикордонних сіл почули.

«У селі Ветли є терапевтичне відділення №2, яке обслуговує 6-8 тисяч населення. Ми просимо кошти на зарплати медикам до кінця року, адже з нового будемо об’єднуватися в ОТГ і питання будемо вирішувати. Проте, замість бажаної підтримки, нам із облдержадміністрації виділили гроші на ремонт терапевтичного відділення. Ми сказали про помилку, бо ж треба кошти на зарплату. То їх перекинули на сімейну медицину. Ну це просто знущання, вони навмисне це роблять. Тому від імені громади я прошу ті 50 тисяч, які перекидає ОДА, і ще 50 тисяч з обласного бюджету виділити людям на зарплати», - звернулася до присутніх сільська голова.

Радник голови обласної ради, голова фракції "УКРОП" депутат Вячеслав Рубльов повідомив, що з проблемою знайомий, і ці побажання громади вже врахували до розподілу бюджету, більшість їх підтримала та рекомендувала ухвалити на сесійному засіданні.

Нагадаємо, що обласне управління охорони здоров’я з 1 січня 2017 року закрило терапевтичне відділення № 2, однак мешканці села, яким до райцентру їхати більше 50 кілометрів, були категорично проти такої реорганізації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus