USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Облрада відмовилась висвітлювати роботу Клімчука

18 Серпня 2010 13:57
У Волинській обласній раді вирішили не виділяти кошти на висвітлення роботи облдержадміністрації - в області зараз є нагальніші проблеми, вважають там.

Про це інформує ВІП.

Постійна комісія Волинської облради з питань духовності, культури, релігій, засобів масової інформації, зв’язків із громадськими організаціями і політичними партіями 18 серпня не підтримала виділення додаткової суми коштів із обласного бюджету на висвітлення діяльності обласної державної адміністрації. Хоча про це просив сам голова ОДА Борис Клімчук.

Як йшлося у листі очільника ОДА Бориса Клімчука до голови облради Анатолія Грицюка «із засобами масової інформації укладені договори на висвітлення діяльності органів виконавчої влади на суми, які не покривають реального обсягу розміщених матеріалів».

У документі губернатор вкрай бідкається, що цьогоріч не відбудуться зустрічі волинських журналістів зі своїми колегами з Брестської області Білорусі і «Надбужанські зустрічі» з журналістами Люблінського воєводства Польщі. «Скасовано проведення оголошеного конкурсу на кращу публікацію про органи виконавчої влади» у мас-медіа Волині, – пише Клімчук.

«Крім того, неможливо у рамках Програми започаткувати проведення на Волині Першого світового форуму українських журналістів», – йдеться у листі.

«Тому існує нагальна необхідність терміново виділити ще 220 тис. грн. з обласного бюджету, адже бюджетне фінансування сприяє висвітленню державними та комунальними засобами масової інформації офіційної точки зору вищих посадових осіб держави та позиції місцевих органів влади з питань реалізації внутрішньої та зовнішньої політики, проведенню вкрай важливих для області заходів», – пише губернатор Волині.

І хоча у тексті листа йшлося про заходи для представників ЗМІ, проте у проекті рішення комісії жодного слова про них не було. Натомість містилася рекомендація збільшити на 220 тисяч гривень видатки на висвітлення діяльності ОДА у межах асигнувань на реалізацію Програми економічної підтримка засобів масової інформації.

Депутат Волинської облради із фракції БЮТ Валентина Блінова зазначила, що виділення коштів на ремонт музею-садиби Липинських важливіше, ніж збільшення таких видатків. Обранець порадила представникам виконавчої влади публікувати менше матеріалів у волинській пресі. Для прикладу, за оцінкою Валентини Блінової, у Старовижівській районній газеті «Сільські новини» дві третини матеріалів присвячені облдержадміністрації.

Заступник начальника головного управління з питань внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю ОДА Юрій Сливка натомість наполягав на підтримці пропонованого проекту рішення.

«Я не можу сказати Адміністрації Президента, що ми не будемо розміщувати матеріалів. Так само не можу сказати Секретаріату Кабінету міністрів», - зізнався Сливка.

Голова депутатської комісії Іван Корсак, який очолює фракцію Блоку Бориса Клімчука «Рідна Волинь», зазначив: «Точки не співпадають насамперед тому, що можуть бути побоювання, що ці кошти виділені, відверто давайте говорити, будуть використані якоюсь...».

«Та реклама, яка вже зараз йде. Це називається «джинсою», - своєю чергою висловила думку Блінова.

«Колеги, давайте все таки підтримаєм збільшення», - переконував Іван Корсак. У результаті проект рішення профільної комісії підтримав лише він, її очільник.

Натомість депутати Людмила Кирда і Валентина Блінова проголосували за те, щоб відкласти розгляд цього питання на наступне засідання комісії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Джек Показати IP 18 Серпня 2010 14:05
БЮТівці даремно з Петровичем зариваються.Для нього це як укус комара. Натомість він вкусить сильніше.
платник податків Показати IP 18 Серпня 2010 14:27
Молодець Грицюк. Правильно.
MassimoUA Показати IP 18 Серпня 2010 15:27
Я не зрозумів на що вирішили не давати грошей на піар облдержадміністрації (Бориса Клімчука), чи на розвиток журналістики (проведення на Волині Першого світового форуму українських журналістів)?
AK88 до MassimoUA Показати IP 18 Серпня 2010 17:26
1. На піар ОДА. Саме це було у проекті рішення комісії. Модераторам: 1. Мова йшла не про кошти взагалі, а про додаткові кошти. Фінансування у цій програмі закладене, але з нинішніми темпами ПіАру виконавчої влади вони, якщо правильно зрозумів, майже використали те, що було закладене на цілий рік. 2. "Облрада відмовилась висвітлювати роботу Клімчука" - ніхто не відмовлявся. Рішення постійних комісій носить рекомендаційний характер. І постійна комісія - це ще не вся облрада. І органи виконавчої влади - це не лише Клімчук. Прошу пробачення, колеги, якщо цим образив.
ще один платник податків Показати IP 18 Серпня 2010 16:54
Не дали грошей на піар Клімчука і Янека - правильно. Це я маю заплатити гроші за те, що побачу його морду в ящику? І почую що говорить той, кого НЕ ОБРАЛИ а ПРИЗНАЧИЛИ? Я краще шибу безкоштовно послхаю.
йован Показати IP 18 Серпня 2010 18:24
Нехай це проплатить " Рідна Волинь"
краснокніжний пісєц Показати IP 18 Серпня 2010 19:31
Нє, ну з такими запросами... Баріс Петрович вже точно рибну юшку (читай уху) їв! ПіаР для ПР на халяву (читай за наші гроші) - це можна просто рибну юшку -їти..
Джек Показати IP 18 Серпня 2010 20:28
це якраз БЮТівці розпіарили що на комісії не дали грошей, а побачите буде сесія і тишком нишком проголосують.
Piar Показати IP 18 Серпня 2010 21:04
А Грицюк за чий кошт піариться? Називайте речі своїми іменами, а то тільки одну сторону бачите! Всіх рубати - так всіх! А то виходить одному да, а другому ні! Всіх під укіс!!!
сугласєн до Piar Показати IP 19 Серпня 2010 09:34
та то всьо показуха: і Клімчук, і Грицюк матимуть необхідні кошти. А от дядько Корсак облажався. Певно на шось розраховував...
Оглядач Показати IP 19 Серпня 2010 01:45
Бабки потрібні для посиленя процесу охмуряння волинян ПР та Сильною Україною. Адмінресурсу потрібний піар і вони його оримають.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus