USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Облспоживспілка реєструє майно, щоб не повертати ділянки ринків місту

27 Серпня 2018 15:26
Для того, щоб заблокувати роботу КП «Луцькі ринки», Волинська облспоживспілка здійснює тиск на підприємців та реєструє нерухоме майно на ділянках, які їй вже не належать.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міськради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту 27 серпня.

Члени комісії розглянули звернення підприємців та КП «Луцькі ринки» щодо свавілля Волинської облспоживспілки.

Як повідомив депутат Олександр Волинець, з 28 травня, відколи ділянка Завокзального ринку належить місту, облспоживспілка не дозволяє здійснювати поділ ділянок, блокуючи процес через рішення судів. Також облспоживспілка вдається до утисків підприємців, відключаючи їм подачу електроенергії. Вже півроку облспоживспілка всіляко намагається перешкоджати діяльності КП «Луцькі ринки». Так, облспоживспілка досі збирає з підприємців гроші та самовільно міняє охорону ринку.

Директор КП «Луцькі ринки» Ігор Корольчук нагадав, що 25 липня міськрада ухвалила рішення про поділ ділянок ринку «Завокзальний» на 2,7 та 0,7 гектара між КП «Луцькі ринки» та облспоживспілкою. 16 серпня постановою суду наклали арешт на розподіл земельної ділянки. Рішення суду керівник комунального підприємства вважає нелогічним, тож просить, аби депутати міськради звернулися до Вищої ради правосуддя з приводу оцінки дій судді, який виніс таку постанову, адже логічно було б розділити ділянку між комунальним підприємством на облспоживспілкою.

Після того, як КП «Луцькі ринки» отримало право постійного користування ділянкою Завокзального ринку, облспоживспілка зареєструвала на ділянці нерухоме майно – бруківку та накриття. Ці конструкції встановлювали, залучаючи до 2 мільйонів гривень коштів підприємців ринку, до того ж, їх встановлення не погоджували з міськрадою. Аналогічна ситуація з ділянкою на вулиці Глушець, 1 (Центральний ринок), де облспоживспілка також нещодавно зареєструвала нерухоме майно. На думку керівництва КП «Луцькі ринки», така реєстрація була здійснена на підставі сумнівних документів. Очільник Волинської обслпоживспілки Володимир Горгут, мовляв, збираючи 20-22 мільйони гривень з підприємців, сплачує місту 4 мільйони, тож повноцінне наповнення бюджету можливе лише тоді, коли на ділянках працюватиме КП «Луцькі ринки», спрямовуючи кошти на облаштування нового ринку та розвантаження Центрального ринку. Доки там господарює облспоживспілка, лад на Старому ринку не буде наведений ніколи, - вважають в КП «Луцькі ринки».

Як розповідають підприємці, облспоживспілка незаконно перекриває подачу електроенергії тим, хто відмовляється здійснювати оплату до рішення суду щодо ділянок. Також керівництво облспоживспілки поширювало чутки про те, що вночі планується підпал Завокзального ринку.

Члени комісії рекомендували доручити юридичному департаменту розглянути можливість підготовки судових позовів щодо можливої незаконності реєстрації майна облспожиспілкою. Також планують звернутися до правоохоронних органів щодо фактів можливих порушень при реєстрації цього майна. Звернення до Вищої ради правосуддя напрацьовуватимуть додатково.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
скептик Показати IP 27 Серпня 2018 18:07
а яким чином ОСС оформила право власності на нерухоме майно, яке знаходиться на чужій землі ? ЦЕ САМОВІЛЬНЕ ЗАХОПЛЕННЯ ЗЕМЛІ !!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus