USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Облспоживспілці продовжать оренду ділянки на Центральному ринку

16 Серпня 2017 15:19
Волинській обласній спілці споживчих товариств продовжать оренду земельної ділянки, на якій розташований Центральний ринок площею 2, 21 га строком на один рік.

Про це йшлося сьогодні, 16 серпня, під час засідання постійної комісії міської ради з питань земельних відносин та земельного кадастру.

Так, депутати обговорили питання про поновлення договору оренди землі облспоживспілці площею 2 гектари 21 сотка для обслуговування Центрального ринку.

Перший заступник голови правління Волинської обласної спілки споживчих товариств Володимир Горгут говорить, що зазвичай міська рада дає землю в оренду строком на 5 чи 10 років.

«Хто буде вкладати гроші в розвиток ринку, якщо оренда на один рік? Таким чином здійснюється тиск на підприємців, щоб ними можна було маніпулювати», - зазначив Володимир Горгут.

Натомість начальник управління земельних ресурсів Луцької міської ради Сергій Шабала зазначив, що металеві споруди стоять з порушенням. Там немає схеми розташування металевих конструкцій. Підприємці все одно нічого не роблять, дай їм оренду на 5 чи на 10 років.

Володимир Горгут, своєю чергою, відповів, що схема розташування є діючою, а також розроблена схема на майбутнє. Окрім того, коли оформлювалися документи, то схеми не вимагалося. Згідно з існуючими документами ніякої схеми ніхто не повинен затверджувати, якщо ринок існує, а не створюється заново. Також він говорить, що не може прийняти рішення викинути половину підприємців.

Голова земельної комісії Євгеній Ткачук зауважив, що потрібно розробити концепцію розвитку ринку у Старому місті, аби там не було ржавих контейнерів.

Представник підприємців, голова ГО «Бізнес Волинь» Ігор Дильов зазначив, що у влади є повноваження: вона може спонукати облспоживспілку розробляти проекти. Люди турбуються, що їх виженуть з ринку, проте зараз невідомо, що там має бути натомість.

«Я власник 4-ох металевих конструкцій, а є люди, в яких лише один контейнер, і їм немає з чого «кормитися». Зараз на ринку 430 металевих конструкцій. Процес обговорення має бути публічним», - зазначив Дильов.

В підсумку депутати підтримали рішення надати земельну ділянку в оренду строком на один рік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
горгут Показати IP 16 Серпня 2017 15:47
Вкладка гроші в якийсь розвиток..на вул.горького напевно..
Юра Чемпіон Показати IP 16 Серпня 2017 17:30
На рік?Вони сміються,хоч на три роки дайте людям.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus