USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Обов’язкової мобілізації жінок не буде до 2026 року, – Міноборони

8 Січня 2023 17:22
Українки до 2026 року не підлягатимуть обов’язковій мобілізації. Зміни стосуються лише системи обліку.

Як передає Укрінформ, про це заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила в ефірі телемарафону «Єдині новини».

«Немає мобілізації жінок. Зараз є зміни, які стосуються системи обліку. До 2026 року навіть українки, які мають медичну спеціальність – єдину, за якою вони можуть підлягати мобілізації, не матимуть обов’язкової постановки на облік. Інші професії – тільки у добровільному порядку», – сказала вона.

За словами Маляр, наразі на фронті за власним бажанням перебувають близько 5 тисяч жінок. Водночас вона запевнила, що зміни щодо спрощення системи призову були заплановані й розроблені Генштабом ще до початку повномасштабного вторгнення РФ.

«Там немає нічого, щоби ускладнювало ситуацію резервістів, призовників, людей, які знаходяться на обліку. Ідеться про спрощення системи обліку», – сказала вона.

Як повідомлялося, що 7 жовтня Верховна Рада ухвалила в цілому закон про добровільний порядок взяття жінок на військовий облік, який 21 жовтня підписав президент Володимир Зеленський.

Згідно з актом, жінки, придатні до військової служби за станом здоров’я та віком, і які закінчили заклади професійної, фахової передвищої або вищої освіти та здобули медичну або фармацевтичну спеціальність, підлягають взяттю на військовий облік військовозобов’язаних.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Феміністка Показати IP 8 Січня 2023 19:40
Що??? Знов жінки не достойні? Ми, що морд...ю не вийшли, щоб мати рівні права? Тільки повна мобілізація для ВСІХ жінок !!!!!
Манергейм Показати IP 8 Січня 2023 19:52
Вона шо сучасна Ванга чи Буданов номер 2. І взагалі яке вона має відношення до оборони чи наступу ,без освіти та диплома займає посаду генерал-полковника
Доволі Показати IP 9 Січня 2023 07:26
Цікаво зі 100 тисяч військовослужбовців тільки 5 на фронті , чим займаються решта
Genocide Kim Показати IP 9 Січня 2023 12:51
А якже 17 ст Конституції України ? Громадянами України є лише представники чоловічої статі чи на 24 ст Конституції України можна наплювати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus