USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.86

Обвалений міст на трасі Львів-Луцьк демонтують і збудують заново

6 Травня 2021 16:00
Міст через ріку Західний Буг, який 3 травня обвалився на трасі Львів–Радехів–Луцьк, демонтують і зведуть заново.

Про це на брифінгу у Львові повідомив керівник Служби автомобільних доріг у Львівській області Олег Береза, передає кореспондент Укрінформу.

«Міст буде повністю новий. Він підлягає демонтажу. Процес реконструкції тягне за собою заміну всіх конструкцій, не тільки в тій частині, яка була зараз обвалена. Потрібна повна заміна мосту, бо він вузький, нестандартний, не відповідає вимогам часу», – зазначив очільник обласної САД.

За його словами, міст не підлягав капітальному ремонту, тож його демонтаж і повна реконструкція були заплановані у межах «Великого будівництва». Зараз закінчується підготовка проєктної документації.

«Зараз ми формуємо всі документи щодо реконструкції цього мосту, що обвалився в селі Гайок. Вже на завершальній стадії сам проєкт. До середини травня ми повинні отримати позитивний висновок. Буде можливість пришвидшити процедуру проходження торгів, тому що подія мала резонанс, і ситуація вважається надзвичайною. Думаю, найближчим часом нам Кабміном будуть виділені кошти», – зауважив Береза.

Він нагадав, що на мосту були встановлені обмеження для проїзду автомобілів, організований реверсний рух. У лютому 2021 року експерти визнали міст аварійним, але проїзним для легкового транспорту. Втім, за словами Берези, якби водії дотримувалися вимог і не їхали через міст навантаженими великогабаритними фурами, обрушення не сталося б.

Наразі розглядається питання термінового зведення тимчасової штучної споруди для пішого переходу місцевих жителів, а також для руху «швидких» чи пожежних машин.

Нагадаємо, у понеділок, 3 травня, біля села Гайок Кам’янка-Бузького району Львівської області обвалився міст. Наразі організовано об’їзд за схемою (напрямок зі Львова): доїжджаєте до міста Кам’янка-Бузька, там здійснюєте поворот ліворуч і їдете у напрямку міста Великі мости. Укравтодор, своєю чергою, обіцяв, що відбудова мосту розпочнеться у максимально короткі терміни.

Голова Укравтодору Олександр Кубраков зазначав, що міст на трасі національного значення Н-17 був побудований 61 рік тому і з моменту зведення жодного разу капітально не ремонтувався. У 2015-2017 роках на цій трасі провели середній ремонт, але аварійний міст не чіпали – на ньому просто поміняли верхній шар асфальту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 6 Травня 2021 16:30
авральний режим всюди. кожен максимально прикриває власну д***.
Директор укравтодору Показати IP 6 Травня 2021 20:12
Уламки можна ж скотчем примотати назад. Там роботи на два дні
Ау Показати IP 6 Травня 2021 21:20
Коооооооооооллллллииииииииии??????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus