USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Очисні споруди, водозабір та план управління відходами: які природоохоронні заходи профінансують на Волині

8 Серпня 2019 19:06
Понад шість мільйонів гривень в області спрямують на виконання природоохоронних заходів.

Про затвердження Переліку природоохоронних заходів, що фінансуються у 2019 році за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища йдеться у розпорядженні тимчасового виконувача обов’язків голови Волинської ОДА від 7 серпня.

Зокрема, таким, що втратило чинність, визнали розпорядження голови ОДА від 12 червня 2019 року № 333 «Про затвердження Переліку природоохоронних заходів, що фінансуються у 2019 році за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища».

За рахунок цільових фондів на природоохоронні заходи спрямують 3,272 мільйона гривень. З них 1,984 мільйона - на реконструкцію селищного водозабору в селищі Люблинець Ковельського району (завершення робіт), 1,2 мільйона – на розроблення проєкту Регіонального плану управління відходами до 2030 року на території Волинської області та розроблення звіту для проведення СЕО, 25 тисяч – на видання поліграфічної продукції на екологічну тематику (монографія «Поверхневі води Волині»).

Субвенція з обласного бюджету місцевим бюджетам на виконання природоохоронних заходів становить 3,138 мільйона гривень. Зокрема, на реконструкцію каналізаційних очисних споруд селища Цумань Ківерцівського району передбачають 405,892 тисячі, на будівництво очисних споруд каналізації продуктивністю 200 м3/добу в селищі Мар’янівка Горохівського району – 393,607 тисячі, на реконструкцію очисних споруд в селищі Рокині Луцького району (встановлення біореактора потужністю 40 м. куб/добу) – 750 тисяч, на капітальний ремонт меліоративних каналів на території Дубечненської об'єднаної територіальної громади Старовижівського району – 157 тисяч, на придбання спеціального обладнання для екологічного безпечного роздільного збирання ТПВ на території Жидичинської ОТГ – 150 тисяч, на поточний ремонт водовідвідної мережі та здійснення заходів щодо запобігання підтопленню, облаштування і очистка каналів та водойми в селі Доротище Ковельського району - 144 тисячі. Крім того, на придбання спеціального обладнання для екологічного безпечного роздільного збирання ТПВ на території Шацької селищної ради заплановано 128 тисяч, на придбання спеціального обладнання для екологічного безпечного роздільного збирання ТПВ на території Любешівської ОТГ – 100 тисяч, на здійснення заходів із захисту від підтоплення села Дерно Дернівської сільської ради Ківерцівського району – 100 тисяч, на виготовлення проєктно-кошторисної документації на будівництво очисних споруд селища Торчин – 100 тисяч тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus