USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Одночасно можуть піти з двох напрямків: розвідка спрогнозувала дії Росії 2023 року

2 Січня 2023 12:51
Росіяни 2023 року планують далі намагатися продовжувати ведення наступальних операцій в Україні. Окупанти можуть одночасно піти з півночі або сходу.

Про це представник ГУР Міноборони Андрій Черняк сказав у коментарі РБК-Україна, передає ТСН.

«За оцінками воєнної розвідки України, росіяни наступного року й надалі будуть намагатися продовжувати ведення наступальних дій. На жодному з напрямків їм не вдалося досягнути мети. Вони розуміють, що програють, але завершення війни не планують», – висловився Черняк.

Він уточнив, що наразі розвідка не може спрогнозувати, на яких саме територіях росіяни планують наступати. Розглядають можливість того, що армія РФ може одночасно піти з півночі або сходу. Утім Черняк наголосив, що станом на зараз на території Білорусі сил та засобів в окупантів немає.

«Такі дії ворога передбачають і наші війська до цього готові», – запевнив представник ГУР.

Читати ще: Бійці «Вагнера» і мобілізовані не навчені вести ефективні міські бої, – розвідка Британії

Черняк допустив, що росіяни будуть намагатися втримати сухопутний коридор до незаконно анексованого українського Криму та захопити усю Донецьку область. Але, як він вважає, окупантам не вдасться форсувати Дніпро, щоб знову захопити український Херсон.

Читати ще: У Росії планують нову хвилю мобілізації: що відомо

«За оцінками воєнної розвідки України, за наступні чотири-п’ять місяців російська армія може втратити ще до 70 тисяч людей. І до таких втрат керівництво країни-окупантки готове», – додав Черняк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Клава Показати IP 3 Січня 2023 05:52
послухати наших військових експертів-аналітиків - їх якби та каби, то і розвідки немає, лише є її шеф..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus