USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Олександр Шевченко на Волині: «Маємо нокаутувати нинішню владу». Репортаж*

5 Березня 2019 13:29
«Голосуйте за того, за кого вважаєте за потрібне, але не голосуйте за тих, хто був при владі всі роки незалежності», – головний меседж народного депутата України, кандидата у президенти України від політичної партії УКРОП Олександра Шевченка під час візиту на Волинь.

Зокрема, Олександр Шевченко 3 лютого відвідав приватно-орендне сільськогосподарське підприємство ім. Т. Шевченка в Угринові та поспілкувався у формі діалогу з місцевими жителями у Рожищі, Горохові та селі Затурці.

Нагадаємо, 28 вересня у Луцьку Олександр Шевченко переміг у президентських праймеріз УКРОПу на Волині, а на XVI з’їзді партії у Києві 5 грудня народного депутата Олександра Шевченка висунули кандидатом на виборах президента, адже його підтримали представники «Українського об’єднання патріотів» у 24 регіонах України.

Так, 3 березня Олександр Шевченко вирішив завітати з робочим візитом на Волинь, де першою зупинкою стало приватно-орендне сільськогосподарське підприємство ім. Т. Шевченка в селі Угринів, яке виготовляє продукцію під торговою маркою «Угринів Молоко». Відзначимо, що разом з Олександром Шевченком спілкувалися з волинянами його однодумці: нардеп Ірина Констанкевич і депутати облради Вячеслав Рубльов та Михайло Імберовський.
Держава повинна допомагати сільськогосподарським підприємствам

Директор підприємства Андрій Турак радо зустрів гостей у своєму господарстві, провівши по ньому екскурсію, зокрема він показав процес виготовлення продукції торгової марки «Угринів Молоко». Також очільник хвалився потужностями підприємства – доїльними залами, сучасною технікою, а ще умовами, в яких тримають тварин.
Варто зазначити, що господарство займається як рослинництвом, так і тваринництвом, зокрема у ньому нараховується тисяча корів та три тисячі гектарів землі. На підприємстві працюють 270 працівників, однак, зі слів Андрія Турака, здебільшого цих людей забезпечує роботою догляд за тваринами, адже рослинництво ніколи не забезпечить таку кількість робочих місць.

«Наші працівники мають середню зарплату в межах восьми тисяч гривень. Підприємство вдалося зберегти через те, що ми йдемо в ногу з часом, вивчаємо нові технології та не зупиняємось на старих. Наприклад, надій на корову за минулий рік у нас склав 7 тисяч 400 літрів, а урожайність зернових – 80 центнерів з гектара – це хороші показники», – зазначив Андрій Турак.

З його слів, підприємство стояло перед вибором чи займатися тваринництвом, адже зі старими технологіями воно зовсім не рентабельне. Проте, вирішили все-таки надати робочі місця людям.

«Державної підтримки ми фактично не відчуваємо, є програми, відповідно до яких ми отримуємо якісь кошти, але це надзвичайно мало. Ми на державу не розраховуємо, а в першу чергу дивимось на свої ресурси та можливості. Тому, коли вирішили, що займатимемося тваринництвом, то побудували два доїльні зали та виготовляємо при цьому 20 тонн молока на добу, перероблюючи його у готову продукцію», – розповів керівник підприємства.

Та додав: «Сьогодні тваринництвом в Україні займаються небагато господарств, тому що це затратно. Коли я підбив підсумки роботу 2018 року, то побачив, що мені було б вигідніше займатися тільки рослинництвом, але потрібно було б залишити лише 100 працівників. А куди б пішли інші 150, в Польщу? Саме у цьому потрібна підтримка держави, яка мала б показати, що тваринництвом вигідно займатися».
Опісля імпровізованої екскурсії Олександр Шевченко поспілкувався з працівниками підприємства. Він жодним чином не агітував за себе, натомість просто попросив їх прийти на вибори 31 березня та віддати свій голос за того, кого вони вважають гідним посади президента.
Щодо підтримки державою сільського господарства, то Олександр Шевченко наголосив, що будь-яка підприємницька діяльність, в тому числі і сільське господарство, залежить від загального рівня життя.

«Враховуючи, що зараз рівень життя низький, це успішне підприємство, але воно могло бути ще успішнішим, якби люди мали можливість купувати його продукцію. Хочу відзначити керівника підприємства Андрія Турака. Я приємно вражений тим, що надій молока на корову складає 20 літрів на добу. Потрібно рівнятися на таких людей. А держава, своєю чергою, повинна максимально підтримувати такі підприємства, адже вони є основою економіки. Не потрібно дотувати за кошти платників податків високорентабельний монопольний бізнес, а потрібно підтримувати підприємства, які дають робочі місця людям», – акцентував кандидат у президенти.
Подякувавши за хороший прийом та побажавши підприємству успіхів у розвитку, Олександр Шевченко разом з командою однодумців вирушив на зустріч з місцевими жителями у Горохів.

Дороги за пять років та нокаут нинішній владі

У Горохів Олександр Шевченко приїхав заздалегідь, тож мав можливість поспілкуватися зі своїми прихильниками у Фейсбук через пряму трансляцію. Відзначимо, що кандидат в президенти завжди відкритий у спілкуванні з людьми, адже неодноразово влаштовував ефіри у Фейсбук, під час яких відповідав на найбільш хвилюючі українців питання.
Місцеві, своєю чергою, поспішали на зустріч з кандидатом у президенти, а побачивши Олександра Шевченка поблизу місцевого коледжу, просили зробити з ними селфі та дати автограф. Він, звичайно, не міг відмовити людям та радо спілкувався з ними ще до офіційної зустрічі.
Вже у залі Олександра Шевченка зустрічали хлібом-сіллю та українськими піснями, однак перед тим він привітав місцеву однопартійку Віру Баландіну, яка святкувала свій день народження. Подякувавши за прийом, політик перейшов до спілкування з людьми, обравши формат питання-відповідь, дозволяючи ставити будь-які запитання, аби горохівчани дізналися більше про його програму.
Зокрема, людей цікавили такі нагальні питання, як закінчення війни та якість українських доріг, однак цікавила горохівчан і команда Олександра Шевченка, зокрема, хто в разі його перемоги посяде пост міністра оборони.

Як зазначив кандидат у президенти, в першу чергу на пост міністра оборони потрібно призначати людину, яка пройде детектор брехні, однак він не став називати конкретне ім’я, мотивуючи це тим, що при нинішній злочинній владі людина може просто не дожити до свого призначення.

«Якби в мене не було мандата депутата Верховної Ради, то мене вже б самого посадили до буцегарні за мої висловлювання про нинішню владу. Я хотів би, аби ми спільно сформували команду з людей, які не були у владі, або знаходяться там лише з 2014 року. Якщо ми самі нарікаємо на життя, але не йдемо в політику, то ніколи нічого не змінимо. В політику потрібно іти, щоб змінити країну на краще», – зазначив Олександр Шевченко.
Також цікавило людей, чому у президенти йде така велика кількість кандидатів (44, однак деякі кандидати зняли свої кандидатури, – ВН). На думку Шевченка, все дуже просто, адже така кількість кандидатів потрібна нинішньому президенту, аби отримати в окружних виборчих комісіях представників угодних Порошенку для фальсифікації виборів, адже йому неважливо, як проголосують люди, тож Олександр Шевченко закликав бути волонтером на виборчих комісіях, аби не дати сфальсифікувати результати.

Щодо рецепту приведення країни до успіху під час війни, то політик привів у приклад Ізраїль, в якому близько 50 років триває війна: «Ця країна, в якій лише п’ять мільйонів платників податків та дев’ять мільйонів загального населення, веде постійну війну з декількома сотнями мільйонів людей навкруги. Однак там нульова толерантність до корупції, там потужна армія, за останні декілька десятиліть в країні розбудували одну з найсильніших економік світу. В них на одного громадянина бюджет у 18 разів більший, аніж в Україні.

Доки керівництво країни, яке хоче, щоб була війна, буде при владі, то дійсно воєнні дії не припиняться. Якщо бути чесними, то у цьому протистоянні наш патріотизм допоможе, однак помруть мільйони. Адже, незважаючи на патріотизм, потенціал нашої армії виглядає сумнівним через те, що ми купляємо запчастини невідомо якої якості та 80% нафтопродуктів у країни-агресора. Нас увесь світ не розуміє. Ми єдина країна у світі, яка торгує з агресором, поставляючи йому електроенергію та все інше. Про що тут можна говорити? Зараз економічний стан України ганебний, а коли немає економіки, то немає з чого будувати армію. Тому нам треба побудувати країну з гідною економікою, а тоді можна говорити про закінчення війни та повернення Криму і Донбасу».
Дороги – одна з проблем, які найбільше хвилюють українців, тож Олександр Шевченко звернув на це особливу увагу, зазначивши, що магістральні шляхи можна побудувати за три роки, а всі бічні дороги – за п’ять років, тобто за такий період реально отримати хороше дорожнє покриття з десятирічною гарантією.

«На ямковому ремонті доріг крадуть просто неймовірні кошти, але його ніхто не скасовує, хоча відповідно законодавства гарантія такого ремонту становить шість місяців. Я пишаюсь тим, що буковельська компанія «ПБС» принесла в Україну новітні технології будівницва доріг та будує дійсно якісно, а не так як 90% інших компаній. «ПБС» відремонтувала близько тисячі кілометрів доріг, зокрема зайшла й до Луцька, де відремонтувала міст», – розповів Олександр Шевченко.

Насамкінець зустрічі політик наголосив, що всім українцям потрібний чесний чоловік на місці президента.

«Ви обираєте не конкретну особу, а майбутнє власних дітей та внуків. Або ми оберемо тих людей, які знову будуть брехати нам п’ять років, або подякуємо тим людям, які були при владі, та оберемо тих, хто не був довго у політиці, аби зробити країну гідності та правди, де людина почуватиме себе людиною. Ми маємо нокаутувати нинішню владу та привести чесних людей», – підсумував Олександр Шевченко, подякувавши присутнім за теплий прийом.
Перенести досвід Поляниці, де розташований Буковель, на всю Україну, або Як зробити села успішними

Жителів Затурцівської ОТГ цікавили дещо інші питання, ніж горохівчан, і це не дивно, адже всі вони проживають у сільській місцевості, зокрема людей цікавило, як припинити занепад села, щоб молодь перестала їхати за кордон, а також те, чому занижують ціни на землю.
Олександр Шевченко наголосив, що ринок землі можна робити лише тоді, коли є покупці та продавці.

«Я за те, щоб був вільний ринок всього. Але коли нема тих, хто купляє серед звичайних людей, то я б припинив обіг землі до 200 гектарів і то лише серед громадян України. В нас зараз відсутні інструменти у регулюванні цього питання. Малий та середній бізнес не має можливості взяти доступні кредити, це грає на руку агробаронам, які скуповуючи українські землі, отримують неймовірні кошти. На мою думку, невеличкі підприємства повинні об’єднуватись у кооперативи, створювати робочі місця, обробляти землю, купувати техніку спільно. Тоді ринком землі керуватимуть ті люди, які виробляють ту чи іншу продукцію. Сьогодні ті люди, які працюють на землі, відношення до ринку не мають», – висловився Олександр Шевченко.
Не оминули селяни і проблему занепаду села та відтоку сільської молоді за кордон.

Політик просто привів як приклад село Поляниця, де зараз розташований Буковель. З його слів, 20 років тому до цього населеного пункту навіть не приїжджав автобус, однак зараз це успішний регіон: в селі є дороги, школа та садочок. А загальний бюджет Поляниці становить 50 мільйонів гривень в рік.

«Я знаю, як досвід Поляниці перенести на кожне українське село», – наголосив кандидат у президенти.

Розслідування про корупцію в Укроборонпромі сколихнули усю країну, тож люди хотіли почути позицію з цього приводу Олександра Шевченка.
«Я чітко і ясно сказав, що все те, що зараз твориться в Укроборонпромі – це ганьба. Політики, які зараз при владі, не роблять жодних висновків, тому якщо ми не поміняємо їх, то нам всім також ганьба. Якщо вони добровільно не підуть, то я попередив їх, що люди вирвуть їхнє серце та порвуть на шматки. Коли я подивився це розслідування Бігуса...ну вибачте, це вже просто неможливо. Тому потрібно змінювати свою країну і обирати достойних людей», – резюмував політик.

Якщо виберемо Порошенка – знову будемо в дупі!

Чи не найпродуктивнішою була зустріч в містечку Рожище, адже людей цікавили питання розмитнення євроблях, корупції у всіх органах влади та перехід церков до ПЦУ.
Як розповів Олександр Шевченко, корупцію потрібно не очолювати, а знищувати: «Президент – це людина, яка пропонує своїх людей на посади генерального прокурора, керівника СБУ, керівника уряду та Міністерства оборони. Ці люди мають насамперед служити людям і добре працювати. Я вчинив би за румунським сценарієм. Нещодавно прокурор Румунії, яка зараз претендує на прокурорство у Євросоюзі, найняла ФБР, яке за кілька днів перемістило всіх корупціонерів, злочини яких були доведені, до США, де вони отримали довічні ув’язнення. За чотири роки після цього економіка Румунії зросла у 10 разів. Дуже просте рішення».
Щодо проблеми розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації, то Олександр Шевченко розповів про свій законопроект, який, на жаль, влада відкинула.

«Цей законопроект має просту систему: в незалежності від того, який автомобіль, його можна розмитнити за 500 євро. Єдиною забороною цього закону було ввезення автомобілів з Росії. Простий і зрозумілий закон. Ви просто могли, показавши довідку про оплату, отримати українські номери. Однак в підсумку провладна більшість у парламенті не підтримала цей законопроект», – зазначив Олександр Шевченко.

Поділився політик і своєю думкою щодо переходу парафій УПЦ (МП) до ПЦУ, наголосивши, що він не ділить християн на жодну з конфесій і для нього не є проблемою зайти та помолитися до християнського храму будь-якої з конфесій. Якщо перехід все ж відбувається, то він не має бути насильним, а виключно на добровільних засадах. З його слів, Томос, яким так спекулює Порошенко, надали не йому, а українському народу.
В підсумку, рожищани подякували Олександрові Шевченку за те, що вислухав їх та дав можливість поставити будь-які питання, адже не кожен кандидат у президенти так відверто спілкується з виборцями.

Олександр Шевченко натомість подякував за теплий прийом, попросивши, щоб люди прийшли на вибори 31 березня: «Головне, щоб ви прийшли на вибори та проголосували за достойних, бо якщо виберемо Порошенка – знову будемо в дупі».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus