USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Олександр Шевченко увійшов у топ-10 кандидатів у президенти України

27 Грудня 2018 11:33
Соціологічна група «Рейтинг» з 16 листопада до 10 грудня проводила соцопитування в Україні щодо підтримки українцями кандидатів у президенти. Українці, які визначилися з кандидатом і мають намір голосувати на виборах 2019 року, сформували топ-10 лідерів президентської кампанії. У десятку увійшли як давно відомі політичні фігури( як от Тимошенко, Порошенко, Бойко, Гриценко, Ляшко), так і представники шоу-бізнесу (Зеленський, Вакарчук). З’явились у рейтингу і нові обличчя української політики.

Варто зауважити, що у топ-10 кандидатів у президенти потрапив і кандидат від УКРОПу Олександр Шевченко. Партія УКРОП провела перші в Україні президентські праймеріз, на яких і обрали кандидатом у президенти від Всеукраїнського об’єднання патріотів Шевченка.

Лідером президентського рейтингу стала Юлія Тимошенко, яку готові підтримати 20,8% тих, хто визначився з кандидатом і має намір брати участь у виборах. Про це свідчать результати соцопитування «Рейтингу», яке проводилось з 16 листопада до 10 грудня.

13,4% готові проголосувати за Володимира Зеленського,

11,1% – за Петра Порошенка,

9,6% – за Юрія Бойка,

7,8% – за Анатолія Гриценка,

6,6% – за Олега Ляшка,

4,6% – за Святослава Вакарчука,

4,5% – за Євгена Мураєва,

4,2% – за Олександра Шевченка.

Рейтинг інших кандидатів – менше 3%. У той же час, майже третина опитаних або ще не визначилися з вибором кандидата, або не мають наміру голосувати на виборах.

При цьому відзначимо, що в цьому опитуванні як кандидата в президенти продовжували рейтингувати лідера партії «За життя» Вадима Рабиновича. Серед тих, хто визначився з вибором, за нього мають намір віддати голоси 2,1%. Тоді як політик відмовився від участі в гонці на користь Юрія Бойка, якого вже висунули як єдиного кандидата від «Опозиційної платформи». Відповідно, якщо підсумувати їх відсотки, виходить 11,7%, тобто Бойко обходить Петра Порошенка.

З повною версією опитування (за кого б проголосували серед тих, хто визначився і не визначився з вибором) можна ознайомитися в таблиці, наведеній нижче.


З неї випливає, що менше 1% набирають лідер партії «Основа» Сергій Тарута, екс-прем’єр Арсеній Яценюк, а також націоналісти: Руслан Кошулинський, Дмитро Ярош та Андрій Білецький. Соціологи не внесли у рейтинг Олександра Вілкула, якого планує висувати в президенти «ахметівська» частина «Опозиційного блоку».

Відповідно до соцопитування, Тимошенко лідирує практично у всіх областях України за винятком Донецької, Луганської та Харківської, де першу позицію займає один з лідерів «Опозиційної платформи – За життя» Юрій Бойко. На Львівщині лідер «Батьківщини» розділяє перші позиції з Порошенком і Гриценком, в Івано-Франківській – з Шевченком (він є уродженцем цього регіону, там же знаходиться його курорт «Буковель», – прим.ред.), На Миколаївщині – із Зеленським.

Антирейтинг очолює Петро Порошенко. За нього не проголосували б у жодному разі 50,3% респондентів, які мають намір брати участь у виборах.

Моделювання другого туру президентських виборів серед усіх опитаних дало наступні результати.

Тимошенко впевнено перемагає в парах з Порошенком (29% проти 15%) і Бойко (29% проти 16%). Також у неї високий результат в парі з Гриценко (26% проти 21%) і майже рівні позиції в парі з Зеленським (25% проти 26%).

Серед тих, хто має намір брати участь в голосуванні в першому турі, результати наступні: Тимошенко також впевнено лідирує в парах з Порошенком і Бойком (34% проти 18%), має перевагу в парі з Гриценком (30% проти 25%) і незначну із Зеленським (30% проти 29%).

Як бачимо, Зеленський є найменш зручним противником для Тимошенко.

У регіональному розрізі Юлія Тимошенко в другому турі за умови виходу в нього Порошенка лідирує у всіх без винятку регіонах. При попаданні в нього Юрія Бойка лідер «Батьківщини» поступається останньому на Донбасі і на Харківщині.

За умови потрапляння до другого туру Анатолія Гриценка, Юлія Тимошенко поступається йому на Львівщині, Тернопільщині, Хмельницькій та Черкаській областях. Володимир Зеленський випереджає Тимошенко в другому турі в більшості регіонів Сходу і Півдня, але одночасно поступається в більшості областей Західної і Центральної України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus