USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Омелян передасть туркам у концесію аеропорти Бориспіль і Львів, – Дубінський

24 Серпня 2017 07:00
Міністерство інфраструктури України на чолі з Володимиром Омеляном веде переговори з турецькими компаніями про передавання їм у концесію аеропортів Бориспіль і Львів.

Таку думку висловив у Facebook журналіст, експерт Олександр Дубінський.

"Міністр інфраструктури Омелян готується до дембельского акорду перед відставкою. За даними сайта dubinsky.pro, він веде переговори з турками про передавання їм у концесію аеропортів Бориспіль і Львів. Та проблема в тому, що в концесію зазвичай віддають аеропорти, які потребують серйозних інвестицій в інфраструктуру, але ні в аеропорту Бориспіль, ні в аеропорту Львів таких потреб немає", – написав він.

Журналіст зазначив, що на сьогодні аеропорт Бориспіль є прибутковим і демонструє гарні фінансові результати.

"Він входить до десятка держпідприємств із найбільшою валютною виручкою. У чому ж сенс концесії і чому в Омеляна так завзято спростовують переговори з турками? Мої джерела стверджують, що в цьому випадку йдеться про корупційну оборудку, у якій міністр Омелян отримує гроші, а турки – можливість замкнути на свій основний хаб Ататюрк більшу частину пасажиропотоку Борисполя (зараз це 8,5 млн осіб на рік)", – заявив експерт.

За даними ЗМІ, під час відпустки в серпні міністр інфраструктури України Володимир Омелян провів із представниками турецької авіаційної індустрії закриті переговори щодо планів експансії на український ринок.

За даними видання EUReporter, на зустрічі були присутні заступник голови компанії TAV Airports – керівної компанії аеропорту імені Ататюрка Антонін Беєрієр, генеральний директор авіакомпанії Atlas Global Орхан Джошкун, а також заступник голови правління компанії Turkish Airlines Білал Екші.

Джерела, наближені до одного з учасників зустрічі, заявляють, що на зустрічі обговорювали питання спільних проектів на території України, передусім – у сфері транспортної інфраструктури, для реалізації яких інвесторам необхідно спиратися на підтримку профільного міністерства. Серед інших питань – сприяння розширенню присутності на українському авіаринку турецьких авіаперевізників, зокрема Atlas Global, що має стати своєрідною компенсацією в громадській думці після провалу переговорів з ірландським лоукостером Ryanair, а також перенаправити транзитні потоки в турецький аеропорт імені Ататюрка.

У Мінінфраструктури спростовували факт зустрічі міністра Володимира Омеляна з представниками турецького авіабізнесу.

Стамбульський аеропорт імені Ататюрка є третім у Європі за кількістю обслужених пасажирів. Згідно з оприлюдненими планами, до кінця 2017 року він прийме приблизно 90 мільйонів осіб. Пасажиропотік у Борисполі – 7 млн осіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
реаліст Показати IP 24 Серпня 2017 08:48
А вони вже стали власністю цього "Омеляна", що саме він їх передасть? Чи, можливо, це зробить держава? Понабирали, блін, злодіїв у владу, так на них ніяких аеропортів не напасешся. (Класика)
Петро Показати IP 24 Серпня 2017 11:45
Цікаво, Фонд ДержМайна в курсі за передачу державної власності за "долю малою" Туреччині? Але навіть без ФДМ я знаю хто "в долі" від передачі. (саме так проводяться "антикорупційні рехформи"!)
Кулька Показати IP 24 Серпня 2017 16:07
Турки в стамбульському аеропорту поганенько говорять англійською. Неприємні. Було пару ситуацій. Враження про турків складено. Українці на їх фоні виграшно виглядають.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus