USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 10.00

Оновився склад комісії, яка вирішуватиме долю луцьких добровольців

22 Грудня 2016 11:49
У Луцьку формують склад комісії, що визнаватиме добровольців особами, які брали участь у бойових діях на сході. Вона складатиметься з юриста міської ради, заступника мера та добровольців. Втім, депутати міської ради висловили недовіру такому складу, мовляв, статсу можуть отримати й не заслужено.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови 22-го грудня.

Нагадаємо, що частина з бійців, які воювали в зоні АТО, через різні юридичні перепони не можуть отримати статус учасників бойових дій. Депутати Луцької міської ради прийняли рішення визнати добровольців особами, які брали участь у бойових діях на сході та поширити на них дію міських програм підтримки учасників АТО. Це рішення поширюється лише на територію Луцька. Так, на добровольців хочуть поширити дію міських програм, спрямованих на підтримку учасників бойових дій.

А для того, аби офіційно визнати добровольців учасниками бойових дій, у місті створюють спеціальну комісію з числа бійців АТО, учасників різних добровольчих формувань, заступника міського голови та юриста. Представник полку «Азов» Андрій Дяченко запевнив, що цей проект рішення стосується невеликої когорти людей, яких у Луцьку буде хіба декілька десятків. Він також переконує: комісія буде контролювати, аби цей статус не отримували «військові туристи».

Втім, члени профільної комісії наполягали на тому, щоб їх включити у склад комісії, мовляв, для більшого контролю, адже хвилюються, щоб статус не давали будь-кому. Йдеться про голову комісії Аллу Надточій та члена комісії Майю Шостак.

«Це нас насторожує, що нас не включили у комісію», - наголосила Надточій.

Так, члени комісії зобов'язали заступника Луцького міського голови Сергія Григоренка, внести до переліку й цих нових осіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Вирішували Показати IP 22 Грудня 2016 13:35
долю а рай чи ад
айдар Показати IP 22 Грудня 2016 19:05
Кого завгодно, тільки не Майю Шостак.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus