USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Опалення, ремонт даху та аварійна стіна: депутатам розповіли про проблеми туристичних баз поблизу Луцька

19 Вересня 2019 18:52
Проблемні питання роботи двох туристичних баз, розташованих у Луцькому районі, вивчали депутати Волиньради.

Про це йшлося під час дня депутата обласної ради 18 вересня.

Депутати оглянули туристичні бази «Табір Сонячний» та «Юний турист» комунального закладу «Волинський обласний центр національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства учнівської молоді Волинської обласної ради».

Туристична база «Юний турист» розташована у селі Лище Луцького району на вулиці Джерельній, 2. Ця туристична база – спеціально організований заклад, призначений для оздоровлення, відпочинку та розвитку дітей, який розрахований на 18 місць. Основними формами організаційно-масової роботи, проведеної з дітьми та студентською молоддю на туристських базах «Юний турист» та «Табір Сонячний» були змагання з різних видів туризму (пішохідного, велосипедного, водного, лижного), спортивного орієнтування, зльоти юних туристів-краєзнавців, туристсько-краєзнавчі, історико-географічні експедиції, спортивно-туристські і краєзнавчі свята і конкурси.
Як розповів директор комунального закладу «Волинський обласний центр національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства Волинської обласної ради» Богдан Бальбуза, для безперебійної та продуктивної діяльності туристичної бази «Юний турист» необхідно здійснити заміну твердопаливного котла для обігріву туристичної бази; заміну шиферу даху будівлі туристичної бази; утеплення стін та горища.
Табір «Сонячний» розташований у селі Гаразджа Луцького району на вулиці Лісовій, 1а. Загальна площа закладу – 8,9 гектара, з яких два гектари займає водойма. Заклад розрахований на 200 місць. Тут розташовані шість господарських споруд, п’ять житлових приміщень, їдальня, стара аварійна будівля клубу, медичний пункт, душова, два приміщення для роботи гуртків, облаштована канатна дорога, майданчик для пляжного волейболу, пляж тощо.

Туристська база «Табір Сонячний» використовується не лише для проведення оздоровчого сезону. Впродовж року тут відбуваються заходи для гуртківців Центру, школярів та педагогів області та вже традиційні Міжнародні змагання зі спортивного туризму «Волинь», на які приїздять делегації Литви, Латвії, Білорусі та команди областей України. За минулий рік на базі «Табір Сонячний» змагалися 605 спортсменів.

Серед проблемних питань табору – необхідність капітального ремонту підпірної стіни та сходів, що ведуть до водойми; потреба заміни асфальтового покриття та тротуарних бордюрів на території бази. Підпірна стіна обсипається щороку і косметичні ремонти не вирішують проблеми. Для того, щоб вирішити питання, потрібно підсипати землею та укріпити схили, не муруючи нової стіни.
Нагадаємо, депутати облради у рамках дня депутата оглянули Волинську обласну філармонію, Волинський краєзнавчий музей, ВОДЮСШ «Колос» та комплекс «Круча».


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 19 Вересня 2019 19:34
Це якась тюрма,а не табір,на вигляд як сараї,примітивні,родом з союзу напевно.
Олег Показати IP 20 Вересня 2019 00:17
Апетити ростуть , все що за совка побудоване буде прихватизоване

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus