USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Володимирі відбувся виїзний день депутата

15 Лютого 2024 13:26
14 лютого у Володимир завітали близько двадцяти обласних депутатів на чолі із головою Волинської обласної ради Григорієм Недопадом. Мета візиту – ознайомлення з низкою об’єктів на території громади та розширення міжмуніципального співробітництва у межах проведення виїзного Дня депутата.

Про це повідомляє Володимирська міська рада.

Делегація депутатів, до якої доєднався міський голова Ігор Пальонка із першим заступником Ярославом Матвійчуком, відвідала Центр професійної освіти. Директор навчального закладу Юрій Мозоль провів для гостей з обласного центру екскурсію майстернями, де здобувачі освіти опановують фах тракториста-машиніста, електрогазозварника, електромонтера та інших. В навчальних кабінетах вони вивчають не лише теорію, а й відпрацьовують практичні навички на сучасних тренажерах і симуляторах, які було придбано завдяки власним заробленим коштам та міжнародним партнерам.
Цікавою видалась екскурсія навчальним корпусом ЦПО, що розташований в історичній будівлі часів середньовіччя – колишньому Домініканському монастирі. Тут знаходяться швейні майстерні, де учениці разом із викладачками з перших днів повномасштабного вторгнення шиють чимало корисних речей для захисників, зокрема флісові рукавиці, шапки, шкарпетки, натільну білизну тощо. Не припиняють роботу і з плетіння маскувальних сіток.
Читати ще: У Волинській громаді стартував молодіжний проєкт «Імпульс»

Далі делегація вирушила у село Новосілки, де оглянули капітально відремонтовану дорогу. Міський голова Ігор Пальонка розповів, що дорогу протяжністю 2,5 кілометри було відремонтовано на умовах співфінансування. З місцевого бюджету на об’єкт, кошторисна вартість якого склала 75 млн грн, було виділено 15 млн грн. Окрім дороги, було замінено вуличне світло, здійснено водовідведення, встановлено зупинки та облаштовано тротуари, які завершать цього року.
Читати ще: Співпрацюватимуть у медицині: делегація Володимирської громади відвідала польське місто Мальборк

Усе, що ми нині маємо, усе, що робимо, – це завдяки нашим воїнам та їхнім жертвам. Покладанням квітів та хвилиною мовчання учасники Дня депутата вшанували пам’ять полеглих Героїв, які знайшли вічний спочинок на міському кладовищі. Тут нині більше півсотні могил, над якими майорять синьо-жовті стяги...
Значна частина Дня депутата була присвячена сфері медицини. Депутати та обласні керманичі відвідали відділення трансфузійної допомоги КП «Волинська обласна станція переливання крові». Директор установи Володимир Панащук провів для гостей невелику екскурсію колишніми виробничими потужностями «заводу крові», який працював з початку 90-х і колись виробляв альбумін. Про ці часи нагадує лише застаріле обладнання, яке наразі законсервоване. Зараз станція переливання крові займається заготівлею крові, яка необхідна нашим захисникам.
Читати ще: Володимирська громада отримала з-за кордону автомобілі для військових

Торік у відділенні трансфузійної допомоги, яке обслуговує увесь Володимирський район, було 3800 донорів, завдяки чому вдалось заготовити 2200 літрів крові різних груп. Проте велика триповерхова будівля колись потужної станції переливання крові нині стоїть напівпусткою, тож, аби врятувати приміщення, його потрібно використовувати за призначенням. Ігор Пальонка озвучив голові облради та депутатам готовність узяти цю будівлю на баланс міста, аби облаштувати там додаткові площі для ТМО.
Необхідність у розширенні площ для кабінетів діагностики та інших відділень медичного закладу підтвердила генеральна директорка КП «Володимирське ТМО» Тетяна Ващук. Вона ознайомила делегацію депутатів з роботою кластерної лікарні та її головними здобутками, яких вдалось досягти завдяки спільним зусиллям із місцевою владою упродовж трьох останніх років. Як зазначила директорка ТМО, у перший час свого керування закладом, зробила акцент на розвитку хірургії, що дало змогу збільшити прибутки від наданих послуг, які лікарня отримує із фінансування НСЗУ.

Якщо раніше тут виконували всього 700 оперативних втручань за рік, то нині близько 4 тисяч. Професійні хірурги виконують операції різних видів будь-якої складності (28 пакетів послуг). Цьому сприяє сучасне обладнання та операційні, яким можуть позаздрити медичні заклади великих міст. До слова, чимало учасників делегації зізнались, що уперше в Україні відвідують медичний заклад такого рівня. Приємно вразило гостей і нещодавно відремонтоване педіатричне відділення, а також відділення невідкладної допомоги, ремонт якого на стадії завершення.
Насамкінець міський голова подякував усім учасникам Дня депутата за візит до Володимира та за щире зацікавлення життям громади. Також Ігор Пальонка висловив сподівання, що побачене на власні очі, зокрема відділення трансфузійної допомоги, допоможе керівництву області у прийнятті рішення щодо передачі цього приміщення в комунальну власність міста.
Своєю чергою, голова облради Григорій Недопад зауважив, що це питання цілком реально вирішити у рамках муніципального співробітництва. «Але обмін має бути взаємовигідним. В результаті децентралізації більшість громад фінансово зміцніли, на відміну від обласного бюджету. Сьогодні ми не спроможні забезпечити усі потреби обласних медичних закладів. Тож спільно з депутатами опрацюємо варіанти й механізми, аби користь отримали обидві сторони», – зазначив очільник Волиньради.

Підсумовуючи виїзний день депутата, його учасники зійшлись на думці, що така форма комунікації з громадами сприяє поширенню успішних практик місцевого самоврядування та зміцнює міжмуніципальне співробітництво.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
волиняка Показати IP 15 Лютого 2024 19:32
Приїхали, походили- відвідини за державні гроші. А результат- все як у радянські часи - компартійні боси обласного розливу шастають по містам, аби показати якусь видимість роботи. Питання- чого ці пузіки- депутати не на передовій. Принаймні най організують такі відвідини, в тому самому складі десь на передовій.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus