USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.76 9.92

Опозиція і ПР об’єдналися на луцькому сміттєзвалищі. ФОТО

19 Квітня 2013 12:24
На пропозицію губернатора Волині Бориса Клімчука опозиційним і провладним партійним організаціям «обсадити» міське сміттєзвалище лісом, окрім членів Партії регіонів, прийшов лише представник «Фронту змін», депутат Луцької міськради Олександр Пиза.

Про це розповів перший заступник голови Волинської ОДА Олександр Башкаленко під час висадки дерев у селі Брище посадовцями області 19 квітня.

За словами першого віце-губернатора, «запросили усі політичні сили». «Як ми бачимо, на жаль, прийшли тільки мій колега, з «Фронту Змін», Пиза», - зауважив він.

Напередодні Всеукраїнської акції «За чисте довкілля» працівники обласного управління мисливського і лісового господарства, Волинських ОДА, облради та Луцьких міськради та РДА висаджували дерева. У селі Брище, де знаходиться полігон твердих побутових відходів, запланували посадити приблизно 100 тисяч сосен, які охоплять територію площею 13 гектарів. В облаштуванні «зеленої зони» взяли участь орієнтовно 700 осіб.

До акції зі створення захисних лісових насаджень долучилися, зокрема, перший заступник голови Волиньскої ОДА Олександр Башкаленко, заступник голови облдержадміністрації Віталій Карпюк, Луцький міський голова Микола Романюк, депутати Луцької міськради, серед яких були Олександр Пиза та Олександр Семенюк, секретар мерії Григорій Пустовіт.

Олександр Башкаленко зазначив, що одноденною цю акцію назвати не можна, адже така робота відбувається системно протягом усього року. «Три роки тому, коли ми тільки прийшли до влади, ми для себе поставили завдання, що не може бути окремо якоїсь вказівки прибирати прилеглі території, меморіали, кладовища, висаджувати ліс. Це є системна робота, яка триває уже 4-ий рік», - розповів він.

А висадка лісу у селі Брище, зі слів Башкаленка, відбувається як один із заходів, передбачених обласною програмою «Чисте довкілля».

«У всіх населених пунктах, де є сміттєзвалища, ми за 5 років думаємо обсадимо зеленими насадженнями і більше не будемо бачити те, що ми бачимо сьогодні. Це є екологічна програма для захисту населення, яке живе сьогодні тут. Сказати, що це суто один день, я не можу. Протягом цілого року ми працюємо системно над цими питаннями», - підсумував посадовець.

Своєю чергою, Віталій Карпюк зауважив, що сміттєзвалище потрібно обсадити, аби створити «буферну зону». Я думаю, що на Волині таких проектів ще не мало. Якби 10-15 років тому почали робити такі буферні зони, то сьогодні б набагато чистіше була б екологічна обстановка.

Уже невдовзі, за словами заступника губернатора, таку ж захисну смугу зроблять навколо Ковельського ветсанзаводу.

Мер Луцька Микола Романюк зазначив, що до акції долучилося приблизно 200 осіб з міської ради.
«Це сміттєзвалище створює незручності для мешканців села і ми маємо максимально зробити, щоб хоча би мінімальні дискомфортні умови були», - додав він.




























Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
argus Показати IP 19 Квітня 2013 12:30
дуже назва новини символічна, образна і двозначна )))
це точно до argus Показати IP 19 Квітня 2013 13:48
так і хочеться дописати: "Там їм і місце"
кукла Показати IP 19 Квітня 2013 12:41
А чого нема фото як Романюк сміття згрібає?
Знайка Показати IP 19 Квітня 2013 12:48
Не зрозуміло одне, до чого там ПР? Апарат ОДА і ПР...???
то одне і теж Показати IP 19 Квітня 2013 13:37
пятниця не робоча в людей,а інші дні?
просто люди Показати IP 19 Квітня 2013 14:03
ідея хороша, але це потрібно було б зробити років з 10-12 назад, може й був би толк з цієї буферної зони...
Українець Показати IP 19 Квітня 2013 14:03
Видно, що люди ділом займаються, а не ходять по майданах)))
просто люди Показати IP 19 Квітня 2013 14:04
а хто садить ліс на цих фото - хоч щось толкове роблять
зaгрeб Показати IP 19 Квітня 2013 14:17
В тряпках ПР апарат администрации?
Оля Показати IP 19 Квітня 2013 14:37
Молодці, це вже стало традицією. Хоч хтось дбає про майбутнє наших дітей....
Mangol Показати IP 19 Квітня 2013 14:48
Молодці!
Ігор Показати IP 19 Квітня 2013 15:04
Який жалюгідний театр. Згадалися жарти "Річка тече завдяки підтримці ПР". Ну я розумію, посадити дерева, але робити з цього політичне шоу, натягнувши на себе синій китайський ширпотріб з нашивками провладної партії, це якось низько. Хоча й на цьому я скажу дякую, оскільки дуже малий відсоток людей посадить дерево просто так, без усіляких загальних свят, суботників і флеш-мобів, а так влада хоч виділила час на щось корисне. Шкода тільки, що в сучасному світі усі звикли брати собі з чогось користь.
Саша Показати IP 19 Квітня 2013 20:10
Всі знайомі обличчя) Регіонали порадували)
Олександр Пиза Показати IP 19 Квітня 2013 23:33
На запрошення секретаріату міської Ради, (читаємо Романюк), прибув на 8,15 в робочій формі і власним авто до міськ ради, де дізнався, що садитимемо ліс в Брище. А там на місці побачив комедію з камерами. Дарма не прийшли решта депутатів, крім Артура Василевського. Придивіться на фото, хто працював, а хто на камери фото і відеосесію робив. Як завжди.
я зелений Показати IP 23 Квітня 2013 23:49
цитата: ..."В облаштуванні «зеленої зони» взяли участь орієнтовно 700 осіб"... Є така держустанова яка називається "волиниліс". думаю за роки "незалежності" ця організаця могла б висадити лісу 20 разів по 12 гектарів. а 700 чоловік в цей знаменний час на передодні "днюхи" "вождя" пролєтаріїв могли б попрацювати на благо пролєтаріїв які населяють луцьк, та поприбирати місто разом з пролєтаріями. виходить звалище сміття облагородили а місто залишилося сміттєзвалищем.Що це, чи дика пост-совкова логіка, чи банальний чиновницько-депутацький цинізм лєнінського забарвлення?
зеленійший Показати IP 24 Квітня 2013 00:04
Цитата: "Мер Луцька Микола Романюк зазначив, що до акції долучилося приблизно 200 осіб з міської ради. «Це сміттєзвалище створює незручності для мешканців села і ми маємо максимально зробити, щоб хоча би мінімальні дискомфортні умови були», - додав він." отже маємо незручності для села а влада іще сворює "...хоча би мінімальні дискомфортні умови...". Ну і влада!!! Ну і слуги народу!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus