USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Оприлюднили ціни на газ у грудні: скільки платитимуть волиняни

26 Листопада 2020 17:39
Газопостачальні компанії в рамках конкурентного ринку природного газу пропонують населенню в грудні купувати газ за ціною від 6,33 до 8,96 грн за куб.м, при цьому мінімальна і максимальні ціни на газ не виросли в порівнянні з листопадом.

Про це повідомляється на сайті консультаційного центру для населення «ГазПравда», створеного НАК «Нафтогаз України» спільно з активістами, пише УНІАН.

При цьому середня вартість газу в Україні для населення в грудні залишилася на рівні листопада – 7,16 грн за куб. м.

Відзначається, що в листопаді найменшу ціну своїм споживачам запропонувала енергетична компанія MEGAWATT – 6,22 грн за куб.м, далі зі схожою ціновою пропозицією йдуть компанія ВКФ «Теплобуд» – 6,25 грн за куб. м, а також «газопостачальна компанія «Нафтогаз України», яка забезпечує газом близько 2,5% споживачів – 6,33 грн за куб. м, залишивши ціну на рівні листопадової. Компанія «Газ АП» знизила ціну до рівня 6,33 грн за куб. м.

Регіональні газопостачальні компанії (газзбути), які обслуговують дві третини побутових споживачів, у грудні пропонують громадянам купити газ за ціною від 6,9 грн за куб.м до 8,96 грн за куб. м залежно від регіону. Таким чином, вартість блакитного палива у газзбутів також не змінилася в порівнянні з листопадом.

Найвищу ціну за газ отримають споживачі «Запоріжгаз збут», які куплять у грудні газ по 8,96 грн за куб. м.

В цілому станом на ранок 26 листопада свої грудневі пропозиції для споживачів у бік зниження надали 11 компаній, 29 компаній залишили їх на колишньому рівні та лише 3 постачальники підвищили ціни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 27 Листопада 2020 09:23
як змінити постачальника газу? у нас по майже 9грн за куб
Микола Зимовий Показати IP 28 Листопада 2020 10:09
Це БАЖАНА ціна газу для ДЕКОГО. Але є фактична ціна газу. яка в економічних ринкових системах визначається сумою отриманих платежів та поділеною на кількість реалізованого газу. Тому читачам було би цікаво прочитати таку повну інформацію про СТАН ринкових умов торгівлі газом. Так само кількість проданого та зЕКОНОМЛЕНОГО газу, завдяки відключень споживачів за борги. багато є цікавих питань, але вони не знаходять відповідей. Все в диму

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus