USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Орбан втрапив у скандал через шарф з картою «Великої Угорщини» з Україною та Румунією

22 Листопада 2022 12:23
Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан потрапив у новий скандал через шарф із картою «Великої Угорщини», куди «включили» території України та Румунії.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Mandiner.

Орбан був присутній на футбольному матчі збірної Угорщини та поділився кадрами із зустрічі на своїй сторінці у Facebook. Угорський прем’єр одягнув шарф із національною символікою, проте, як зауважив німецький депутат Європарламенту Даніель Фройнд, на шарфі Орбана було зображено карту «Великої Угорщини», до якої «включили» території України та Румунії.

Зазначимо, що на карті зображені землі, які Угорське Королівство втратило згідно з Тріанонським договором 4 червня 1920 року.

«Прем’єр-міністр Угорщини – у шарфі з картою «Великої Угорщини». Як заспокійливо для сусідів Угорщини», – написав Фройнд у Twitter.
У МЗС Румунії вже відреагували на ситуацію. Зовнішньополітичне відомство вручило послу Угорщини «тверде несхвалення» вчинку Орбана.

Міністерство закордонних справ України викликає посла Угорщини. Також МЗС очікує на офіційні вибачення угорської сторони та спростування зазіхання на територіальну цілісність України.

Також там заявили, що «подібний жест перебуває в очевидному контрасті з атмосферою відкритості та поновленням двостороннього діалогу з нагоди нещодавніх консультацій, які румунський міністр закордонних справ провів у Будапешті як з угорським колегою, так і угорським прем’єром».

Орбан не вперше викликає обурення згадкою про «Велику Угорщину». У 2020 році він опублікував фотографію глобуса, на якому також зображені кордони Королівства Угорщина до закінчення Першої світової війни. Цей випадок викликав роздратування, особливо в Хорватії та Румунії.

За Тріанонським договором 1920 року Королівство Угорщина втратило значну частину своєї колишньої території. В Угорщині це досі вважається великою історичною ганьбою.

Із початку перебування Орбана на посаді прем’єр-міністра між Угорщиною та сусідніми країнами тривають суперечки щодо прав етнічних угорців, які проживають на колишніх територіях королівства. Так, за часів урядів Орбана представникам нацменшин щедро роздавали угорські паспорти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Українець Показати IP 22 Листопада 2022 12:58
не Орбан а усі угорці з своєю політикою викликають підозру у наявності розуму. У свій час татаро-монголи завоювали Угорщину то нехай собі шарфи вивяжуть з монгольськими чепчиками на голову
Клава Показати IP 22 Листопада 2022 13:16
відтворіть Орбану радянську медаль "За взятие Будапешта"..
скептик Показати IP 22 Листопада 2022 17:07
а може варто призупинити членство угрів в ЄС поки не порозумнішають ?
Сергій до скептик Показати IP 22 Листопада 2022 17:19
гнати ідіотів з ЕС, ЯКЕ Ж ВОНИ БИЛО МОКШАНСЬКЕ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus