USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

ОСББ Луцька каратимуть за самовільне кронування і видалення дерев

24 Березня 2021 15:18
Голів ОСББ міста попередять про відповідальність за неналежне кронування дерев. Якщо вони порушать правила благоустрою, об’єднання співвласників можуть поплатитися за це участю в міських програмах.

Про це повідомив Луцький міський голова Ігор Поліщук під час сесії міськради 24 березня.

Як приклад належного кронування дерев, він навів вулицю Лесі Українки, де результати будуть особливо помітні, коли зазеленіє листя. З його слів, ці роботи виконуються згідно з розробленими нормативами і на основі кращого європейського досвіду. Натомість, каже міський голова, ситуація, яка трапилася в одному з луцьких дворів, коли після обрізки залишилися лише голі стовбури, є неприпустимою. Адже там ОСББ замовило кронування дерев без жодних дозволів. Є в місті й випадки самовільного видалення зелених насаджень.

Читати ще: За самовільне кронування дерев у Луцьку покарають голову ОСББ

За таку самодіяльність у Луцьку обіцяють карати. Зокрема, працівники департаменту ЖКГ мають попередити усіх голів ОСББ міста про відповідальність, визначену правилами благоустрою.

«Щодо тих ОСББ, які так ставитимуться до кронування, дерев, екології, ми будемо дуже уважно підходити до питання участі їх у міських програмах», – резюмував він.

Нагадаємо, депутати наклали тимчасовий мораторій на «варварське» обрізання дерев на вулицях Луцька, внаслідок якого останні гинуть. Відділ екології готує нові правила утримання зелених насаджень у місті, які, попередньо, мають запрацювати наприкінці квітня цього року. Правилами, зокрема, буде передбачено, що обрізати можна не більше 30% гілок.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Їван з Гнідави Показати IP 24 Березня 2021 17:26
Ото, блін, як зрізати - то всі готові ! Нє, шоби на осокорі прищепити грушку ! Мо тоді і грамоту би получили !
ВІРУС Показати IP 24 Березня 2021 18:27
пізно уже все вирубали.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus