USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Особливі маленькі лучани оздоровилися на Чорному морі

12 Липня 2019 16:35
Другий рік поспіль Луцька міська рада забезпечує відпочинок на морі дітей-інвалідів, які є вихованцями громадських організацій.

Про це розповіли сьогодні, 12 липня, під час прес-конференції за результатами відпочинку дітей з особливими потребами в дитячому оздоровчому таборі «Лазурит Кемп», що у селі Красне Скадовського району Херсонської області.
Цього року управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді провело відкриті торги на закупівлю путівок. Переможцем визнано дитячий оздоровчий заклад «Лазурит Кемп», що знаходиться на березі Чорного моря у курортному селі Красне Скадовського району Херсонської області.
У період з 24 червня до 4 липня 2019 року члени громадських організацій батьків дітей з психофізичними порушеннями у розвитку «Повір у себе», «Спілка батьків інвалідів з розладами аутичного спектру «Янголята» та «Ресурсний центр «Кольорова капустинка» мали гарну можливість насолодитись морським відпочинком.

Упродовж десяти днів діти та їхні батьки ніжилися на сонці, дихали морським бризом та купалися у теплому морі. А ще, на усіх чекала насичена програма, творчі майстер-класи, ігри, розваги на березі моря, запальні дискотеки. Незабутні враження залишилися у відпочивальників від організованих подорожей. Так, поїздка на острів Джарилгач виклакала не просто захоплення, а феєрію емоцій. Адже діти побували на найбільшому в Європі незаселеному острові, який ще називають «Раєм на землі». Білий пісок, прозора вода та безліч різноманітних мушель за формою та забарвленням залишили незабутні враження та дивовижні емоції у дітей. Під час цієї поїздки дехто вперше в житті мав змогу бачити безмежне море та подорожувати на моторному катері.

Також були сімейні поїздки у місто Скадовськ, село Лазурне з прогулянками набережною, відвідуванням дитячих атракціонів.

Цілий шквал емоцій залишили по собі анімаційно-розважальні та водні розваги у аквапарку «Акваторія».

Незвичайні хвилини радості викликали у дітей відвідини Скадовського дельфінарію «Акварель», своїми талантами дивували дельфіни та морський котик. Саме їхні стрибки, ігри з м’ячем викликали бурхливі оплески та сяючі посмішки на обличчях дітлахів.
"Нашим дітям вдалось доторкнутися до таборового відпочинку: з харчуванням за розкладом, іграми, подорожами, симпатіями і міцною дружбою. Для багатьох такий відпочинок був уперше: у компанії, переживаючи емоції, які й повинні проживати дітки їх віку. Хтось з нас навіть не міг і помріяти, що подібне може бути організовано і для діток з ДЦП, але саме так і сталось", – зазначила Іванна Соха, голова громадської організації «Ресурсний центр «Кольорова капустинка».

Нині на відпочинку у дитячому оздоровчому закладі «Лазурит Кемп» перебувають вихованці громадських організацій батьків дітей з синдромом Дауна та іншими порушеннями розвитку та Центру реабілітації осіб з інвалідністю «Джерело життя».

«Наша організація вже вдруге відпочиває на морі. Для нас, батьків, дуже важливими є відпочинок та спілкування в неформальній обстановці. Адже ми дванадцять годин поспіль знаходимось зі своїми дітьми. Тому такий релакс є життєво важливими, ще й на березі Чорного моря», – наголосила голова ГО «Повір у себе» Інна Гачукова і вручила від імені усіх членів організації подяки для представників міськради та усіх причетних до організації відпочинку, а також вручила торт.
Уже два роки луцькі громадські організації відчувають посильну допомогу і сприяння з боку депутатського корпусу та керівництва міста. Під особистим контролем радника міського голови Ігоря Поліщука перебувають питання підтримки, допомоги дітям з особливими потребам. Отож, місто Луцьк є у лідерах організації роботи з громадськими організаціями.

«Міська рада приділяє багато уваги людям з особливими потребами, особливо дітям. Для нас надзвичайно важливо не залишити наших особливих лучан без уваги», – зазначив заступник Луцького міського голови Костянтин Петрочук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus