USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Особливі пенсіонери: хто отримує надбавки від Волинської ОДА. Список

2 Грудня 2016 18:18
Серед отримувачів надбавок у кілька сотень гривень до пенсії керівник ВПУ Ростислав Собуцький, перший заступник голови Волинської облспоживспілки Володимир Горгут, голова Волинської організації НСЖУ Михайло Савчак, заступник мера Нововолинська Володимир Рожелюк, і «дорожник» Юрій Ольховий, - пише "Четверта Влада".

Нагадаємо, як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, громадський активіст і політик із Луцька Михайло Шелеп через суд змусив Волинську облдержадміністрацію оприлюднювати розпорядження її голови за 2015 і 2016 роки щодо встановлення пенсій за особливі заслуги перед Україною.

Згідно із законодавством пенсія за особливі заслуги встановлюється як надбавка до розміру пенсії, на яку має право особа згідно із законом.

Вона встановлюється у розмірі від 20 до 40% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, тобто цього року надбавка складала від 214 до 483 гривень.

«Відтепер всі розпорядження голови ОДА, якими він встановлює пенсії за особливі заслуги перед Україною, будуть оприлюднюватись повністю. Тепер кожен зможе дізнатися кому і за що встановлені такі пенсії. Якщо там будуть звичайні люди, які справді заслуговують на це – питань не має. Якщо ж там знайдуться ті, хто і так обдирає людей – реакція суспільства має бути миттєвою», – зазначає громадський активіст.

Дев`ять таких розпоряджень за 2015 та 2016 роки про встановлення «особливих» пенсій активіст оприлюднив в мережі інтернет. Журналісти «Четвертої влади» звели імена в один список і спробували відшукати «найзаслуженіших».

Серед 450 отримувачів пенсій за особливі заслуги перед Україною значиться багато жінок із званням «Матері-героїні», члени багатодітних сімей, учасники бойових дій, однак виявилося у списку і чимало відомих персон. Серед них:

Перший заступник голови правління Волинської обласної спілки споживчих товариств Володимир Горгут,

Голова Волинської обласної організації Національної спілки журналістів України Михайло Савчак,

Багаторічний депутат Волинської обласної ради, головний лікар Ратнівської центральної райлікарні Михайло Бегаль,

Багаторічний депутат Іваничівської районної ради Василь Павлюк,

Багаторічний депутат Волинської обласної ради та Локачинської районної ради Михайло Скопюк,

Депутатки Луцької міськради чотирьох скликань Надія Ткачук та Олена Іванюк,

Депутат Ратнівської райради п’яти скликань Василь Бебес,

Депутати Локачинської райради чотирьох скликань Володимир Чечерв’як та Анатолій Стецюк,

Депутати Володимир-Волинської районної ради чотирьох скликань Василь Люлька, Валентина Оніщук та Ольга Шимонюк,

Депутати Рожищенської районної ради чотирьох скликань Володимир Мосійчук та Любов Бень,

Депутат Турійської районної ради чотирьох скликань Іван Гнатюк,

Колишній директор ВАТ «Луцьке автотранспортне підприємство 10727» Михайло Демчук,

Дружина колишнього гендиректора ВАТ «Електротермометрія» Олега Малихіна Наталія Малихіна,

Власник групи компаній «Луцькавтодор» Юрій Ольховий,

Заступник міського голови Нововолинська, депутат Нововолинської міськради чотирьох чкликань Володимир Рожелюк,

Депутат Горохівської райради чотирьох скликань Павло Звонар,

Депутат Камінь-Каширської райради чотирьох скликань Степан Крам,

Депутат Любешівської райради п’ятьох скликань Василь Матейчик та депутати цієї ж ради чотирьох скликань Володимир Хрупчик і Юрій Шоломицький,

Багаторічний директор Луцького вищого професійного училища будівництва та архітектури Ростислав Собуцький.

Детальніше переглянути за які звання і заслуги отримали «особливі» пенсії зазначені особи можна у розпорядженнях голови Волинської обласної державної адміністрації Володимира Гунчика.

Список отримувачів пенсій за особливі заслуги перед Україною у 2015-2016 роках (на основі дев`яти розпоряджень голови Волинської ОДА):
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Микола Показати IP 2 Грудня 2016 20:17
Це взагалі ні в які правові рамки не влазить, хто дав право влазити в особисті дані людей, треба було собі заробити відповідну нагороду, а не вміти тільки заглядати в чужий город, інша справа якщо хтось купив і незаконно отримує, але це вже справа відповідних органів, краще б злодіями зайнялись, які замки повистроювали за державні кошти, але слабо, бояться, бо по носі дадуть, ліпше в чужій білизні поковирятись, фу, противно.
43 до Микола Показати IP 3 Грудня 2016 07:15
Даааа, це тільки у нас так, Ольховий дерибанить бюджет, носить відкати, багатіє на наших коштах і ще йому доплачуємо, замість відкрити кримінальну справу
віра до Микола Показати IP 3 Грудня 2016 07:51
Чуєте, миколо, а чим так образили особисті дані людей?! Громада має знати, за які заслуги дали ім добавку до пенсіі. І в списках є багато цікавого.......
51 омбр Показати IP 2 Грудня 2016 20:27
Що тут не правильного не можу поняти
sv Показати IP 2 Грудня 2016 22:24
Що ж неправильного в тому, щоб знати кому платяться бюджетні (народні) гроші - чи тим, хто дійсно їх заслужив і потребує, чи тим, кому не вистачить бак дорогого джипа заправити?
набу Показати IP 2 Грудня 2016 22:53
Нехай кине в мене камінь той, що скаже, що хоч один з них живе на пенсію.А.відносно, влазити в особисті дані людей, спитайте в мене,42 роки стажу токарем,ноги не слухають,пенсія 1980
Сергій до набу Показати IP 3 Грудня 2016 10:59
Там є принаймні одна хороша людина (впевнений, що як мінімум 10 достойних в даному списку є і вони виживають на мізенрну пенсію), яку я знаю особисто...воїн АТО...з пораненнями та ще й з невиліковною хворобою...P.S. Тож візьми "набу" і вдарся головою в камінь!
Горець Показати IP 2 Грудня 2016 22:58
Серйозну роботу Міша проробив! Там же не поймеш хто ті всі люди... треба було кожного вичисляти... Ну чо, в правовому суспільстві яке ми оце вроді будуєм такі речі має бути не соромно висвітлювати. Навпаки! При найменшій підозрі, запиті, питанні чиновник має надати людям усю інфу крім таємної, секретної, цілком таємної і т.д., тим самим показавши шо його свідомість здорова від янучизму і він поважає те суспільство для якого працює. Чи ми бидло і поважати нас не треба? Насправді роботи ще вагон! всім вистачить! Шелеп це зробив, хтось може рознюхати як то так шо ліси хатами модними поросли?! Ще хтось може енергетиків прижучити. відомо за що... багатенно роботи! Цас знімати окови. Хоч ми до них і позвикали вже.
Микола Показати IP 3 Грудня 2016 15:20
Шановні, а чого вас так хвилюють чужі нагороди, і ці кошти, до вашого відома, спрямовуються з держбюджету, ви чого доходи злодюг державних не обговорюєте, ніколи в нас толку не буде, поки один одному буде заздрити і заглядати за чужий паркан, трудіться, і вас нагорода знайде, а у нас розвикали дрібницями займатись, а корупціонери дивляться і ржуть, поки ті дурні поїдять одне одного, а в них все ок-гроші, замки і злі пси в дворах, а ви далі заглядайте в д*пи одне одному.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus