USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Що їсть, одягає та якими соцмережами користується голова ПЦУ Епіфаній

3 Лютого 2019 10:50
Предстоятель Православної церкви України Епіфаній розповів, що надає перевагу стриманому одягу, є невибагливим у їжі та має сторінки у Facebook і Twitter. А ще тепер голові ПЦУ бракує часу для занять спортом, пише канал 24.

Щодо смаків у одязі, який він носить поза службою, Епіфаній надає перевагу стриманому одягу в темних тонах, зізнався священнослужитель в інтерв’ю «Радіо Свобода».

У нас як такого одягу якогось особливого і немає. Чому? Для людей, які, наприклад, ходять у зовнішньому одязі, то для них це важливо – показати, у чому вони одягнені. А в нас головний одяг – це одяг священнослужителя, який покриває те, що є під ним. І тому тут немає якихось особливих вибаганок, – пояснив предстоятель ПЦУ.

Щодо улюбленої страви, то Епіфаній каже, що не є вибагливим. Власного кухаря він не має, а харчується переважно у Видубицькому монастирі, або в академічній трапезній Михайлівського монастиря разом зі студентами.

Сторінки у Facebook і Twitter Епіфанія веде священнослужитель-секретар – отець Іван.

«Я сам дивлюся (строніки у соцмережах), але технічно сторінки наповнює священик-секретар. Зараз у мене не вистачає часу. Потрібно багато працювати, вирішувати чимало нагальних питань», – розповів предстоятель ПЦУ.

Нагадаємо, у жовтні 2018 року у Стамбулі Синод Вселенського патріархату дозволив Україні створити єдину помісну церкву. 15 грудня під час Об’єднавчого собору в єдину помісну церкву об’єднались усі українські православні церкви. Ця єдина церква отримала назву Православна церква України.

Предстоятелем ПЦУ став Епіфаній (в миру Сергій Думенко) – митрополит Переяславський та Білоцерківський. Він був «правою рукою» Філарета в церковному управлінні Українською православною церквою Київського патріархату.

5 січня 2019 року Вселенський патріарх Варфоломій підписав Томос про автокефалію Православної церкви України. Вже 6 січня ПЦУ отримала Томос від Варфоломія.

Епіфаній народився на Одещині в сім’ї робітників. Його дитинство та шкільні роки пройшли на Буковині. Навчався у Київській Духовній Семінарії, Київській Духовній Академії, Афінському Національному Університеті (на філософському факультеті). У чернецтво постригся у 2007 році у Михайлівському Золотоверхому монастирі, тоді й отримав ім’я Епіфаній.

Епіфаній є членом Національної Спілки журналістів України та Міжнародної федерації журналістів, а також ректором Київської православної богословської академії. Майже досконало знає грецьку мову, що може дозволити йому проводити прямі перемовини із Вселенським патріархатом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus