USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Епіфаній: в Україні й надалі існуватиме Російська православна церква

4 Січня 2019 15:34
У помісній Православній церкві України (ПЦУ) є розуміння того, що російська церква (РПЦ) буде існувати в Україні і надалі. Таку заяву зробив предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній.

«Ми розуміємо, що в Україні буде в подальшому існувати Російська Православна Церква і буде багато бажаючих залишатись там, але ми проти цього нічого не маємо. Всі повинні обирати свій релігійний центр добровільно», - зазначив він в інтерв'ю Deutsche Welle.

«Архієрей з єпархією чи священник з громадою повинні визначитися. Якщо вони на загальних зборах вирішують, що хочуть добровільно долучитися до новоствореної ПЦУ, відповідно звертаються до нас, і ми приймаємо їх вже у нашу структуру єдиної ПЦУ», - наголосив Епіфаній.

Предстоятель наголосив, що двері ПЦУ відкриті для всіх православних України. Епіфаній також висловив переконання, що вже через рік в Україні сформується єдина сильна помісна ПЦУ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Просто Показати IP 4 Січня 2019 16:21
і правильно говорить. нема чого порождати ще релігійну війну.
Цікаво Показати IP 4 Січня 2019 16:51
А де він її візьме якщо її ніколи в Україні не було, теж створювати будуть?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus