USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

ОТГ довкола Луцька хочуть створити спільний медичний центр

11 Січня 2018 21:27
Представники чотирьох об’єднаних територіальних громад навколо Луцьку зібралися разом, аби обговорити майбутнє медичного обслуговування мешканців ОТГ, інформує Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування.

На зустріч прибули очільники Княгининівської, Заборольської, Боратинської та Смолигівської об’єднаних територіальних громад.

Про ідею створення спільного центру первинної медико-санітарної допомоги розповіла очільниця Княгинівської ОТГ Олена Твердохліб. Вона переконана, що слід забезпечити мешканців об’єднаних територіальних громад якісними медичними послугами, а при цьому лікарі не мають бути господарними.



З’явитися такий центр, згідно з попереднім обговоренням, може у Боратинській ОТГ. Обслуговувати такий центр зможе близько 30 тисяч населеннях вказаних чотирьох об’єднаних територіальних громад. Нині поява такого центру перебуває на стадії обговорення.

Директор Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування Анатолій Пархом’юк наголосив на важливості оптимізації бюджетів медичної структури в ОТГ.



Експерт із децентралізації Оксана Урбан зауважила про важливості секторальних реформ та міжмуніципального співробітництва, адже саме завдяки останньому можна реалізувати такий центр.

Експерт із муніципальних послуг Петро Лавринюк додав, що під час створення такого центру дуже важливо помізкувати над ймовірною структурою центру та його фінансуванням.



Під час зустрічі керівники волинських об’єднаних територіальних громад поспілкувалися про різноманітні механізми покращення надання медичних послуг в ОТГ, монетизацію пільг та транспортне забезпечення в громадах.

Нагадаємо, що Центр розвитку місцевого самоврядування створений за підтримки Програми ЄС для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» та Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, який забезпечує всебічну підтримку функціонування вже діючих ОТГ, а також сприяє утворенню нових територіальних громад в області.



Додамо, що Програма «U-LEAD з Європою» фінансується Європейським Союзом і його державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією та надає підтримку українському уряду в здійсненні важливої реформи децентралізації в Україні. «U-LEAD з Європою» виконується в 2016-2020 роках Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH та Шведським агентством міжнародного розвитку та співробітництва (Sida) у партнерстві з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (Мінрегіон).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Цікаво Показати IP 12 Січня 2018 06:27
Наскільки я зрозумів, всі мешканці в ОТГ мають свої власні вертольоти щоб швидко і вчасно дістатися того центру? Чи можливо дійсно повернуться до людей і тоді доктор буде прилітати на вертольоті за 10 хвилин після виклику і людям не треба буде бігати по тому центру? От таке враження що знову треба грошики відмити - слова гарні, а на людей начхати.
Житель Показати IP 12 Січня 2018 10:26
Головне - експерти у всіх галузях!
Олександр Показати IP 12 Січня 2018 11:11
Як тільки щось нормальне зявиться та починає нормально працювати та приносити реальну користь людям - обовязково треба щось "реформувати". Амбулаторія в Боратині всіх місцевих мешканців влаштовує. Первинні медичні послуги (Огляд лікаря, УЗД, Аналізи і т.д.) можна отримати на місці, не потрібно нікуди їхати. Зробіть просто аналогічний рівень послуг в інших ОТГ, безпосередньо ближче до людей, от і все. Не потрібно нічого нового видумувати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus