USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Озброєні силовики обшукували дім заступника директора «Волиньприродресурсу»

15 Лютого 2017 16:34
Спецпризначенці та слідчі одночасно з обшуками у приміщенні Волинської облради обшукували помешкання заступника директора КП «Волиньприродресурс».

Про це у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини розповів колишній тимчасовий виконувач обов’язків директора КП «Волиньприродресурс» Веніамін Туз.

Також він зазначив, що аналогічні дії силовики здійснювали і у чинного директора КП «Волиньприродресурс» Василя Столяра.

Нагадаємо, опівдні до будівлі Волинської облради прибули декілька десятків силовиків з автоматами, та розпочали обшук. Серед них – бійці КОРДу, працівники Генпрокуратури та місцеві силовики. З власних джерел Інформаційному агентству Волинські Новини стало відомо, що обшуки відбулися з подачі губернатора Волинської області Володимира Гунчика.

Так, декілька десятків озброєних автоматами і гвинтівками силовиків в броні приїхали у Волинську облраду для того, аби отримати документи, які і без того є у вільному доступі на сайті облради.



Стало відомо, що Генпрокуратура порушила кримінальну справу щодо працівника Держгеонадр, який причетний до видачі КП «Волиньприродресурс» дозволів на видобуток бурштину. Зі слів представників Генпрокуратури, видача таких дозволів буцімто «спричинила тяжкі наслідки державним інтересам».

Проте така позиція ГПУ дивує Веніаміна Туза, адже, з його слів, комунальне підприємство створили для того, аби навести лад у сфері видобутку корисних копалин, в тому числі і бурштину. А кошти, виручені від цього, спрямувати на розвиток місцевих громад та області вцілому.

«Ми маємо контролювати тих, хто видобуває корисні копалини, та органи, які здійснюють контроль над видобутком. Разом з тим, «Волиньприродресурс», будучи комунальним підприємством, є повністю підзвітним депутатам та громаді. Взявши в бюджеті кошти, ми змушені звітувати за кожну копійку», - пояснює Веніамін Туз.

З його слів, слідчі Генпрокуратури не мають претензій до роботи комунального підприємства чи до обласної ради. Натомість, під час допиту, на який не допустили адвоката Туза, в нього цікавились, чи немає в КП матеріалів та договорів «сумнівного походження».

Проте, зі слів Веніаміна Степановича, підприємство працює, дотримуючись усіх процедур. Так, спочатку облрада надала погодження на отримання надр, яке передали в Державну службу геології та надр України, а звідти – в Міністерство екології України. Там отримали позитивні висновки про те, що КП можна надати відповідні дозвільні документи.

Слід зауважити, що під час сесії 2 лютого голова Волинської облради Ігор Палиця зазначив, що за півроку роботи працівники «Волиньприродресуру» виготовили близько 3 тонн паперових документів, дотримуючись кожної букви закону, бо розуміли, що буде багато охочих не дати працювати підприємству.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
шобля Показати IP 15 Лютого 2017 16:44
шоб*я?
правда Показати IP 15 Лютого 2017 17:22
нехай ген прокуратура зробить обшук в гунчика та є що знайти..
Небайдужий Показати IP 15 Лютого 2017 17:41
Всіх чиновників і кожен день оттак перевіряти щоб був страх тоді менше будуть брати
Мвс Показати IP 15 Лютого 2017 18:10
В Сомалі живем !!!!!
Лучанин щ Показати IP 15 Лютого 2017 19:58
Не тільки в гунчика і в Кватирка два брата акрабата .І спитають в гунчика де бабло за Маріуполь вони з чірнухою роздеребанили бабло від мін оборони за фортефікаціїні споруд
Олег Показати IP 15 Лютого 2017 20:41
Дати гунчiку тягла !!!!!!
нічого собі Показати IP 15 Лютого 2017 21:23
Гунчик крутий - контролює Генпрокуратуру, адже обшуки відбулися "з подачі Гунчика". А казали, шо він ноль без палочки. Уважуха!
Гунчик Показати IP 15 Лютого 2017 22:17
Це шмат лайн* на службі у злодія президента і банди поцреотів: гройсмана, Луцика, грицака, авакова
123 Показати IP 16 Лютого 2017 20:55
Звичайнісіньке " бряцання" зброєю. Це ми вже "проходили". Перед "майданом". Колесо історії крутиться, а висновки не робляться.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus