USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Парламент Киргизстану ініціював введення надзвичайного стану

8 Серпня 2019 16:59
Депутати парламенту Киргизстану доручили профільному комітету розробити документ, аби ввести в країні надзвичайний стан, на тлі подій з експрезидентом країни Алмазбеком Атамбаєвим.

Про це повідомили 8 серпня у пресслужбі законодавчого органу, повідомляє ТСН з посиланням на ТАСС.

«Під час позачергового засідання парламенту запропонував ввести надзвичайний стан на території республіки», – заявив співробітник пресслужби.

За його словами, цю ініціативу наразі підтримує більшість з тих, хто бере участь в сесії парламенту.

«Розглядається можливість ухвалення постанови про введення надзвичайного стану. Розробка документа доручено профільному комітету», – заявив співрозмовник.

У Киргизстані увечері 7 серпня намагалися штурмом затримати експрезидента Алмазбека Атамбаєва. Спецпризначенці провели два невдалі штурми. Колишнього главу держави затримати не вдалося, натомість – один силовик загинув і щонайменше 52 людей поранені.

Після зіткнень під час операції в будинку експрезидента відкриті кримінальні справи проти його прихильників – «масові заворушення», «хуліганство», «захоплення заручників» і «убивство». Також президент Киргизької Республіки Сооронбай Жеенбеков 7 серпня, перервавши свою короткострокову тижневу відпустку, виїхав до Бішкека, аби скликати екстрене засідання Ради безпеки.

У четвер, 8 серпня, силовикитпочали повторний штурм резиденції експрезидента Киргизстана Алмазбека Атамбаєва в селі Кой-Таш.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus