USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Влада Іспанії усунула уряд Каталонії

21 Жовтня 2017 16:28
Прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой схвалив застосування статті 155 конституції. Таким чином, уряд Каталонії розпустили, повідомляє El Pais, пише Громадське.

Повноваження уряду Каталонії передадуть центральній владі, оголосив Рахой після засідання Кабінету міністрів 21 жовтня.

Іспанський прем'єр уточнив, що призупинення повноважень автономного уряду Каталонії не означає припинення повноважень женералітата, як органу виконавчої влади Каталонії. Також це не означає припинення статусу автономії Каталонії.

«Женералітат залишиться адміністрацією, але він буде виконувати розпорядження нової влади, призначеної урядом Іспанії. Автономний статус Каталонії теж не припинений», — повідомив Рахой.

Рішення уряду Іспанії про обмеження повноважень каталонської влади буде підтримано Сенатом Іспанії 27 жовтня і набуде чинності наступного дня.

Нагадаємо, 1 жовтня, у Каталонії відбувся референдум щодо відділення від Іспанії. Голова уряду Іспанії Мар’яно Рахой після завершення голосування в Каталонії виступив з екстреним зверненням, заявивши, що референдум не відбувся. Натомість заступник голови уряду Каталонії Оріол Жункерас заявив, що каталонський парламент буде в односторонньому порядку приймати рішення про незалежність.

10 жовтня глава Каталонії Карлес Пучдемон та інші регіональні урядовці підписали документ, яким проголошується незалежність регіону від Іспанії.

Прем’єр-міністр Іспанії Маріано Рахой дав лідеру Каталонії Карлесу Пучдемону п’ять днів для того, щоб прояснити, що означає «декларація незалежності», підписана у вівторок ввечері, 10 жовтня, регіональними властями. Керівництво автономної області до 16 жовтня має відповісти на запит центрального уряду, «чи була оголошена незалежність». Зазначено, що у разі ствердної відповіді владі Каталонії відводиться термін до 19 жовтня на те, щоб виправити ситуацію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus