USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

ПАРЄ прийняла жорстку резолюцію щодо України

30 Січня 2014 14:09
Парламентська асамблея Ради Європи сьогодні, 30 січня, прийняла резолюцію по Україні, в якій затвердила можливість позбавлення України права голосу на сесії в разі насильства проти Євромайдану, - повідомляє ICTV.

Згідно з документом, питання санкцій відносно української влади можуть розглянути у квітні, якщо в Україні триватимуть порушення прав людини і у випадку силового розгону Майдану.

За резолюцію «Функціонування демократичних інститутів в Україні» проголосували 114 учасників голосування. І відразу ж ПАРЄ прийняла і рекомендації Комітету міністрів Ради Європи - 115 голосів.

«Мабуть, вперше така жорстка одностайність у залі. Проти - тільки росіяни і делегації, які перебувають в їхній традиційній сфері впливу (в цю сферу вони так наполегливо тягнуть нас)», - зазначила на Facebook депутат від Удару Ірина Геращенко.

«ПАРЄ засуджує ескалацію насильства під час протестів Євромайдану, що призвело щонайменше до 5 жертвам. Закликає владу вступити у відкритні, чесні та ефективні переговори з опозицією щоб знайти широкий консенсус. Нагадує РФ про її зобов'язання відмовитися від тиску на інші країни. Закликає владу утриматися від спроб насильно знищити мітинги», - додала Геращенко.

«Особлива стурбованість повідомленням про тортури та жорстоке поводження з протестувальниками з боку прес-служб. Не може бути безкарності за ці дії. Жорстка критика законів від 16.01 і способу їх прийняття. Самі закони називають суперечливими і антипротестними, визнає, що ВР внесла свій внесок у ескалацію конфлікту», - написала депутат.

При цьому ПАРЄ прийняла поправку, згідно з якою залишається можливість розглянути питання про застосування санкції щодо України на сесії в квітні 2014 р. у разі повторного силового сценарію в Україні. Раніше на дебатах співдоповідачка ПАРЄ по Україні Марієтта Пурбе-Лінден заявила: «Рішення про введення жорстких санкцій можуть бути розглянуті на квітневій сесії, якщо буде застосовуватись сила при розгоні протестувальників».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ПАРЄ Показати IP 30 Січня 2014 14:11
По - перше, нам ваш голос постільки, поскільки, не велика втрата... По - друге, до квітня від майдану і сліду не залишиться...
voron Показати IP 30 Січня 2014 14:53
ну це тільки наша влада вміє за 20хв приймати рішення.. у них же політична ситуація, політична культура, укладені домовленості та переговори не дозволяють гарячкувати..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus