USD 39.55 39.80
  • USD 39.55 39.80
  • EUR 39.65 39.85
  • PLN 9.72 9.90

WSJ: Саудівська Аравія планує перемовини щодо України за участі 30 країн, Росію не запрошують

30 Липня 2023 16:17
Саудівська Аравія проведе мирні переговори щодо України без участі росії.

Як пише The Wall Street Journal з посиланням на джерела, перемовини заплановані на 5–6 серпня в місті Джидда між Заходом, Україною та ключовими країнами, що розвиваються, пише Бабель.

Серед учасників – 30 країн: прибудуть посадовці Індонезії, Єгипету, Мексики, Бразилії, Чилі, Замбії та інших країн. Британія, ПАР, Польща та ЄС підтвердили свою участь, пише WSJ.

За словами співрозмовників газети, зустріч потрібна для того, щоб Захід міг заручитися підтримкою великих країн, багато з яких дотримуються нейтралітету щодо війни росії проти України. Зокрема, ця зустріч повинна переконати Китай долучитися до зусиль щодо закінчення війни.

Вважається, що спільні зусилля зможуть призвести до мирного саміту наприкінці цього року, на якому лідери домовляться про загальні засади врегулювання конфлікту. Ці принципи, за словами джерел, мають допомогти провести переговори між росією та Україною на користь Києва.

Газета пише, що в червні на закритій зустрічі в Копенгагені представники України намагалися переконати країни підтримати мирний план президента Володимира Зеленського із 10 пунктів. Він, зокрема, передбачає, що будь-які переговори з рф можуть розпочатися лише після повернення всіх окупованих земель. Більшість країн готові обговорювати загальні принципи, але не можуть підтримати план Зеленського, зазначають журналісти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus