USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

ПАРЄ розгляне анулювання повноважень та призупинення членства Росії в Асамблеї

24 Лютого 2022 14:43
Парламентська асамблея Ради Європи розгляне анулювання повноважень та можливе призупинення членства Росії. Відповідні питання обговорять 24-25 лютого.

Про це заявила голова української делегації у ПАРЄ Марія Мезенцева. За добу зібрали понад 70 підписів з 21 країни, щоб анулювати повноваження Росії в Асамблеї, повідомляє 24 канал.

«Як постійна делегація ми повідомляємо, що і на парламентському, і на урядовому рівнях триває робота щодо виключення Росії з Ради Європи. Більше терпіти та потурати агресору неможливо», – наголосила вона.

За словами Мезенцевої, президент ПАРЄ Тіні Кокс виступив з жорсткою заявою, закликавши Росію негайно припинити воєнні дії та вивести свої сили з України.

Він скликав термінове засідання Спільного комітету між Комітетом міністрів та ПАРЄ, щоб координувати узгоджену реакцію на кризу у Європі.

«На жаль, тільки зараз ми отримуємо чіткі жорсткі меседжі – формуємо європейську суспільну думку. Вони вражені й наші союзники з нами», – додала очільниця делегації.

Президент ПАРЄ також запропонував Бюро Асамблеї прискорити другу сесію, аби негайно розв'язати ситуацію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus