USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Шмигаль на екстреній сесії ПАРЄ закликав виключити РФ з Ради Європи

14 Березня 2022 19:43
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль виступив на екстреній сесії Парламентської асамблеї Ради Європи і закликав негайно виключити Росію зі складу РЄ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Урядовий портал із посиланням на відеозвернення очільника уряду до парламентарів 46 демократичних європейських держав.

«Всі ми знаємо, що покарання за геноцид та тероризм уникнути неможливо. І ми повинні бути ще жорсткішими у нашій відповіді. Ми вимагаємо ухвалити рішення про негайне виключення Росії з Ради Європи! Тим, хто безумовно підтримує неспровоковану та нічим не виправдану агресію, немає місця в єдиній європейській родині, де людське життя є найвищою цінністю», – зазначив Шмигаль.

Очільник уряду також закликав європейських політиків закрити небо над Україною та об’єднати зусилля заради припинення агресії, вбивств цивільних та гарантування безпеки гуманітарних коридорів.

«Необхідно зупинити агресію. Поки не сталось ядерної катастрофи. Поки вся Європа не опинилась у вогні. Тому вимагаємо: закрийте небо над Україною! Закрийте небо заради життя людей, які перебувають на території України, закрийте небо заради європейської і світової безпеки», – наголосив Прем’єр-міністр.

Своєю чергою, президент ПАРЄ Тіні Кокс підтвердив солідарність Асамблеї та всього міжнародного співтовариства з Україною в ці складні часи війни з Російською Федерацією.

Він підкреслив, що процедура виключення держави – члена Ради Європи з лав організації була запущена вперше за 73 роки її існування.

Як повідомлялось, надзвичайна сесія ПАРЄ, що відбувається цими днями в Страсбурзі, скликана для обговорення наслідків агресії Російської Федерації проти України та вирішення подальшої долі участі агресора в цій міжнародній організації.

За результатами дебатів очікується ухвалення офіційного висновку парламентарів з рекомендаціями щодо подальших дій в контексті призупинення права представництва Росії в органах Ради Європи, зокрема, ПАРЄ та Комітеті міністрів РЄ.

Як ми писали, Україна неодноразово вимагала припинити членство РФ у Раді Європи та у ПАРЄ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus