USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Росія з власної ініціативи вийшла з Ради Європи

10 Березня 2022 14:45
Про вихід РФ з Ради Європи повідомила представниця Верховної Ради у Конституційному суді Ольга Совгиря у Telegram.

За її словами, це автоматично означає припинення членства РФ в усіх органах Ради Європи, в тому числі у Венеційській комісії, передає УНІАН.

Ситуацію вже прокоментував прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков. Він заявив російським журналістам, що вихід Росії з Ради Європи означає її вихід і з усіх його механізмів.

Як зазначив російський юрист Павло Чіков, згідно зі Статутом Ради Європи, держава перестає бути її членом з 1 січня наступного року. Тобто РФ формально вийде Ради Європи тільки з 1 січня 2023 року.

Як відомо, у квітні 2014 року Парламентська асамблея Ради Європи позбавила російську делегацію права голосу і виключила її представників з усіх керівних органів асамблеї у зв'язку з анексією Криму.

У зв’язку з цим Росія не платила внески до Ради Європи з червня 2017 року. Такі дії РФ чимало членів ПАРЄ і політиків назвали шантажем.

У червні 2019 року ПАРЄ ухвалила рішення, що дозволили росіянам повернутися до роботи в асамблеї.

Україна неодноразово вимагала припинити членство РФ у Раді Європи та у ПАРЄ.

25 лютого 2022 року міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що у Раді Європи запустили процедуру виключення РФ. Того ж дня Комітет міністрів Ради Європи призупинив членство Росії в організації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus