USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«ПАРЄ стала потужною платформою для захисту інтересів України», – депутатка від Волині

26 Січня 2023 07:45
Підтримка міжнародної спільноти безумовно важлива складова перемоги України. Це і політична, і соціальна допомога тимчасово переміщеним особам, і суттєва фінансово-матеріальна підтримка нашої економіки і санкційна політика щодо рф і головне – формування одностайної позиції про Спеціальний міжнародний трибунал як єдину форму покарання злочинців відповідно до міжнародного права.

Про роботу на найближчий парламентський рік у складі української делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи розповіла народна депутка Ірина Констанкевич.

23 січня у Страсбурзі (Франція) розпочалась зимова сесія Парламентської асамблеї Ради Європи. Народна депутатка України від 23 виборчого округу Ірина Констанкевич є членом української делегації у ПАРЄ.

Зі слів Ірини Констанкевич, Рада Європи однозначно засуджує агресію росії і однозначно підтримує Україну, ПАРЄ – єдина міжнародна організація нині, яка виключила росію зі своїх членів, на що не спромоглись інші міжнародні організації, в тому числі ООН.

«З головних підсумків я б означила те, що Україна є в об’єктиві. Питанням війни, захисту прав людей буде присвячено чимало заходів, зокрема Саміт Ради Європи у травні 2023 року. Також ухвалено важливий для України та всієї Європи документ за назвою «Подальша ескалація агресії Російської Федерації проти України», у якій засуджено агресію рф та визнання її як злочину, як порушення міжнародного права та серйозної загрози миру у всьому світі», – розповіла народна депутатка.
Цим документом ПАРЄ заявила про свою тверду підтримку сувернітету, незалежності та територіальної цілісності України. Українська делегація боролася за цю резолюцію всю минулу сесію, працюючи у кулуарах та секретаріаті профільного комітету, у результаті – він став офіційною Резолюцією Парламентської асамблеї Ради Європи.

«На січневій сесії одна з головних тем – правові аспекти та права людини в агресії російської федерації проти України, резолюція Саміту Ради Європи в Рейк’явіку: об’єднання навколо цінностей перед надзвичайними викликами, сексуальне насильство, пов’язане із конфліктом, вплив збройних конфліктів на довкілля.

Крім того, під час обговорення однієї з резолюцій буде окреслено теми зустрічі лідерів країн-членів Ради Європи у травні.

Матиму честь виступати перед парламентарями Ради Європи щодо питання порушення прав дітей, порушених внаслідок збройної агресії росії», – додала Ірина Констанкевич.

Підтримка України на міжнародному рівні не припиняється, запевняє народна депутатка. Робота засідання розпочалася українською мовою, зі слів «Слава Україні!» від доброго друга України, найдосвідченішого члена Асамблеї Еммануеліса Зінгеріса з Литви. Січнева сесія розпочалась із важливих кадрових рішень. Президентом Парламентської асамблеї Ради Європи другий рік поспіль обрали Тіні Кокса, свою роботу у цій каденції він розпочав із заяви про те, що Україна лишатиметься головним пріоритетом Парламентської асамблеї Ради Європи, а також оголосив хвилину мовчання щодо усіх українців, що загинули через протиправну агресію. Також три члени української делегації отримали посади Голів комітетів та віце-президента ПАРЄ.

«Я працюватиму в комітеті культури, науки, освіти і медіа. У пріоритеті теми університетської освіти, безпека дітей і відновлення культурної спадщини. Особисто для мене, це нагода використати знання і досвід, здобуті на Волині. Адже принцип роботи над конкретними проблемами та завданнями і їх загальним правовим вирішенням сформувався у результаті праці, спілкування з людьми на окрузі», – зазначила політикиня.

«Рада Європи підтримує Україну, а ПАРЄ стає ще більш потужним майданчиком для захисту наших інтересів, встановлення справедливості, динамічних відповідей на порушення міжнародного права. Найближчі рішення, яких ми очікуємо від Ради Європи – підтримку створення Спеціального Трибуналу для покарання всіх винних у злочині агресії проти України, створити комплексний міжнародний механізм компенсації, включаючи міжнародний реєстр збитків, і також створити механізм постійної перевірки заходів для забезпечення та захисту системи відповідальності за серйозні порушення міжнародного права росією, і фінансово підтримувати відбудову України. Окрім цього, у травні 2023 року очікуємо проведення саміту глав держав та урядів Ради Європи, аби поставити питання відповідальності росії і підтримки України», – додала вона.
Нагадаємо, у квітні Парламентська асамблея Ради Європи висловила повну підтримку всім зусиллям стосовно розслідування міжнародних злочинів РФ в Україні, та виступила за створення міжнародного трибуналу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus