USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Патріарх РПЦ Кирил: молоді росіяни «чинять подвиг», вбиваючи українців

4 Квітня 2022 11:16
Предстоятель Російської православної церкви Кирил виступив із промовою в храмі збройних сил РФ, розхвалюючи молодих росіян, які стають до лав армії й ідуть вбивати українців.

Про це пише УП з посиланням на сайт РПЦ із заявою Кирила.

«Якщо у мирний час це можна пояснити якимись привілеями чи матеріальними міркуваннями, то у воєнний час служба у збройних силах – це справжній подвиг, а саме такий час ми зараз переживаємо. Служба вимагає готовності від кожного, хто склав присягу, захищати Батьківщину, не шкодуючи життя свого.

Вкотре хочу сказати: ми миролюбна країна і дуже миролюбний, багатостраждальний народ, який постраждав від війн так, як мало хто з європейських народів. У нас немає жодного прагнення до війни чи будь-чого, що принесло би шкоду іншим. Але ми вже так виховані всією нашою історією, що любимо нашу Батьківщину й ладні захищати її так, як лише росіяни можуть її захищати.

Читати ще: Московський патріарх Кирил виправдав вторгнення в Україну боротьбою з нібито гей-парадами

Адже ми зламали хребет фашизму, який, безперечно, переміг би світ, якби не Росія, якби не подвиг нашого народу», - йдеться.

Кирил під час проповіді багато разів хвалив російських військових і підкреслював, що завдяки їхнім діям вирішиться доля Росії.

Крім того, російський патріарх зазначив, що «народи святої Русі» зараз страждають, бо їх нібито нацьковують якісь «зовнішні сили». Кирил сказав, що він відчуває тривогу за «братів і сестер Русі». Але ніяк не відреагував на воєнні злочини, які скоюють російські окупанти проти мирного населення в Маріуполі та масові вбивства, зґвалтування й знущання над мешканцями населених пунктів Київщини.

Читати ще: 51% росіян відчувають гордість, дивлячись на дії РФ в Україні

Російська влада використовує православну церкву для пропаганди своєї агресивної політики та війни проти України. Патріарх Кирил виправдовує російське військове вторгнення в Україну та закликав Кремль втілювати задумані наміри щодо мирних українців.

Формально РПЦ перебуває в тісному літургійному та адміністративному стосунку з Українською православною церквою Московського патріархату, яка має найбільшу кількість громад серед релігійних організацій в Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Глас божий Показати IP 4 Квітня 2022 11:58
Ти, попе, може спиш і бачиш себе в раю, але вся світова спільнота бачить тебе на лавці для підсудних у Гаазі і в пеклі !
лучани Показати IP 4 Квітня 2022 12:11
не формально ,а фактично МП є підрозділом РПЦ. МП має бути заборонена.
Марія Показати IP 4 Квітня 2022 12:23
Саме так і виглядає справжнісінький чорт, наряджений у ряси. Яка "страна" - такий і патріарх.
Наталія Показати IP 4 Квітня 2022 13:45
Коротко - диявол в рясі
Волиняка Показати IP 4 Квітня 2022 15:04
Промова недостойна священника. Сатанюга в рясі. Якби був Христовим священником, приучував би людей до любові, а не до війни, священнослужитель сатани.
Лучанка Показати IP 4 Квітня 2022 19:48
Яке воно тупе. То просто піпєц

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus