USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Патріотичний фестиваль «Криївка Перця» на Волині зібрав півтори тисячі учасників

17 Вересня 2019 17:28
Четвертий патріотичний фестиваль «Криївка Перця», що відбувся цими вихідними, зібрав понад півтори тисячі учасників Ківерцівського району та гостей із різних куточків України.

Мета фестивалю – національно-патріотичне виховання молоді, вшанування жертв кривавих воєн ХХ та ХХІ ст., які відбувалися і, на жаль, відбуваються і нині на території України; відзначення живих героїв та свідків цих подій.

Урочисте відкриття фестивалю розпочалося спільним виконанням гімну України, що об'єднало усіх його учасників.

З вітальним словом до глядачів звернулись голова Цуманської ОТГ – Анатолій Дорошук, депутат Волинської обласної ради – Юрій Ройко та перший заступник міського голови Григорій Недопад.

Як завжди, родзинкою фестивалю стала історична реконструкція бою УПА з підрозділом Вермахту, відтворена військово-історичною групою «Азимут».

Насиченою також була і музична програма. Участь у фестивалі взяли аматорські, народні корективи м. Луцька, Ужгорода та сусідніх ОТГ. Окрасою пісенної частини фестивалю став виступ Державного академічного Волинського народного хору.

На території проведення фестивалю діяли декілька фотозон, у яких кожен охочий зміг сфотографуватися разом із учасниками реконструкції, а також фотовиставка «Цуманська пуща в об’єктиві Андрія Остапенка».



Працівниками Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща» була організовані: екскурсія для школярів смт Цумань на «Перцеву гору» – місце останньої криївки Василя Перця (Чепелюка); експедиція з дослідження природи та історії «Цуманської пущі» для вихованців Волинського обласного центру спорту та екскурсій, а також «Екогалявина», на якій дітей розважали іграми екоосвітнього спрямування.



Гостей фестивалю частували смачним кулішем та іншими стравами народної кухні.

Після завершення основної програми та із настанням темряви – було запалену ватру, як символ об`єднання громади. Гуляння до ночі продовжилися українською дискотекою.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus