USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Патрульні прокоментували затримання мікроавтобуса з 8 дітьми

1 Жовтня 2018 13:09
У ніч на 1 жовтня на посту у с. Вишнів ковельські патрульні зупинили мікроавтобус Mercedes, оскільки спрацювала система «Рубіж»: транспортний засіб був у розшуку в державній виконавчій службі.

Всередині перебувало подружжя та восьмеро дітей.

Правоохоронці роз’яснили причину зупинки та затримання автомобіля, запропонували громадянам погрітись всередині, купити їжу та дали води, інформують у патрульній поліції Волинської області.

Як повідомлялося раніше, зі слів водія, патрульні не представилися і поводилися зухвало.

Зі слів патрульних, водій почав телефонувати різним людям, а також на службу 102 зі скаргами щодо дій полісменів, разом з тим, ображав поліцейських, погрожував звільненням тощо.

Патрульні представлялись, поводились гуманно, однак мусили діяти відповідно до закону, тобто вилучити автомобіль, який був у розшуку.

Рядовий поліції Богдан розповідає: «Водій пояснив, що придбав автомобіль за дорученням і, мовляв, не знав про несплачені штрафи, наполягав, аби його з дітьми доставили додому, у Нововолинськ, а тоді забрали мікроавтобус, однак це було б порушенням законодавства, адже якщо автомобіль у розшуку, його необхідно вилучити одразу. Нам було по-людськи шкода і чоловіка, і його сім’ю, ми пропонували різні варіанти допомоги, все є зафіксовано на відео, однак той вирішив не прислухатись. Врешті, мікроавтобус вилучили, опечатали, а відповідну інформацію направили у виконавчу службу».

Mercedes вилучили відповідно до постанови Кабінету Міністрів від 17.12.2008 № 1102.

Зазначимо, що подання на затримання чи арешт здійснює виконавча служба, ця служба його і знімає. За її інформацією, за даним автомобілем несплачений штраф у сумі 2 187 гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
скептик Показати IP 1 Жовтня 2018 13:40
чисто юридично авто затримане законно, але по-людськи, зважаючи на присутність неповнолітніх дітей посеред ночі , поліція мала б поводитись гуманніше. хоча б запропонувати доставити у готель. штраф невеликий . і створювати такі проблеми із-за нього - щонайменше негуманно. авто залишити під готелем, забрати ключі, номери і техпаспорт до сплати штрафу. якби в європі так бігом арештовували авто із несплаченими штрафами, то половина авто була б на штрафмайданчиках. основна проблема сучасної поліції в Україні - це відсутність адекватної оцінки ситуації. поліцмен залишається тупим мєнтом совєцького зразка, унтером пришибєєвим
Нічого до скептик Показати IP 1 Жовтня 2018 14:03
поліція нікому не мала. Порушив закон -відповідай, і нема різниці одна в тебе дитина, вісім чи двадцять чи зовсім їх нема. Задрали вже з тими дітьми. Ваші діти -ваш клопіт і ніхто нічим вам не зобов"язаний через це(((
скептик до Нічого Показати IP 1 Жовтня 2018 17:25
мдяяя...... з такими гоблінами як ти нормальну країну не побудуєш.
X до скептик Показати IP 2 Жовтня 2018 17:46
Чисто юридично державний виконавець має право накладати арешт на майно, вартість якого не перевищує суму стягнення. Накладення арешту на машину за штраф 2000 грн. є юридичним нонсенсом, як, в принципі, і все в нашій державі. Вся ситуація виникла через якогось дятла з виконавчої служби, якому простіше виконувати свою роботу порушуючи права громадян.
Сергій до Скептих Показати IP 1 Жовтня 2018 20:45
Скепитик, Муділо ти, шо тут скажеш... Водій запросто, міг не знати про штраф першого власника, я сім років іздив і не знав що моя машина (куплена не по дорученню, а переоформлена)в арешті на відчуження, через те що 1 власник заставив іі в кредити, а я був третім. І взнав це тільки коли поіхав в МРЕО знімати машину з обліку...
Лучанин Показати IP 2 Жовтня 2018 03:56
Батя сімейства - жлоб, рагуль і мудило, діти матимуть "чудовий" зразок, коли їхній батько прикривається ними, щоб уникнути закону.
РАДАР Показати IP 2 Жовтня 2018 09:30
"Лучанин" -дрібний хам, Скептик дуже точно оцінив ситуацію і побачив навіть глибше - корінь зла. А той, що пише під ніком "Нічого" - це сумний діагноз нашій новій поліції. Отакі там, на жаль переважають. Для них чужі діти - пусте місце. І заради відчуття влади хоч над кимось вони витруть ноги об кожного з вас. Бо ви - дивлюся на кількість плюсів - це дозволяєте. Ото й обтирайтесь. Водієві - респект, поважає себе, закон і береже свою родину. Має гідність. За три години на нічному холоді в тому театрі абсурду жодного разу навіть не лайнувся. А ці "гуманісти" лише після приходу помічника нардепа зволили принести дітям водички - попити.
Це до РАДАР Показати IP 2 Жовтня 2018 13:13
в вас діагноз хронічний - головами не вмикаєте, відповідальності нуль , бо все на "якось буде" , а тоді тільки квохчете "ах, ах, діти, пільги, хвороби, проблеми - всєдолжни". Так от, ніхто нічого вам не винен, і перш чим за... восьмеро дітей, треба було подумати чи взмозі дати їм гідне життя без допомоги держави це раз, а по друге нема чого прикриватись за дитячими спинами і виставляти тих дітей ,як щит в будь-якій ситуації.
РАДАР до Це Показати IP 2 Жовтня 2018 22:21
8 дітей не у мене, логіку увімкніть. :) Але водій усім своїм дітлахам дає раду. І від вас особисто нічого не хоче, не нервуйте аж так .Поставлю і я вам діагноз: ЦЕ хронічне хамло.
555 Показати IP 2 Жовтня 2018 09:58
Тупо купити авто по дорученню і не (пробити) інформацію про автомобіль..Не вірю водіеві...Зараз всі таки розумні,чуть не так все в інтернет викладують показують свою не адекватність і в додоток дітьми прикриваються...А закони потрібно знати всім і не дивитись на інших тоді можливо порядок буде.
РАДАР Показати IP 2 Жовтня 2018 12:38
Тупо робити публічні висновки, коли не володієш інформацією. Водій придбав авто за дорученням без обтяжень і штрафів. Два роки спокійно їздив. А у формального власника машини (він із іншої області) є інше авто, за яке його вже потім штрафонули. І він штраф СПЛАТИВ, але не заніс квитанції у виконавчу службу , так і виїхав із ними в кишені з України. Вчора скинув скани квитанцій. Все сплачено. Дітьми водій аж ніяк не прикривався. А от прес-служба патрульної поліції Волині прикриває мундири поліцейських, які зганьбилися нелюдяною поведінкою. Коли ваших дітей разом з вами викидатимуть звідкись - згадайте: ви таке схвалювали.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus