USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Пай оцінили в 3 млн, а корівник – у 22. На Волині проблеми з системою електронної оцінки

15 Жовтня 2021 22:39
Електронні майданчики для оцінювання майна значно завищують ціну, тож власникам складно продати свою землю.

Так, вже минуло понад 100 днів, як в Україні запрацював ринок землі. Голова відділення нотаріальної палати у Волинській області Надія Кузьміч розповіла, що одночасно з відкриттям ринку землі було запроваджено електронні майданчики для оцінювання, щоб громадяни могли безкоштовно оцінити ділянку, адже під час укладення угод треба мати висновок про вартість землі. Проте тут виникають проблеми.

«Землі з призначенням «селянське фермерське господарство», «для товарного сільськогосподарського виробництва» електронний модуль оцінює величезними сумами. Наприклад, пай у колишньому Турійському районі оцінили в 3,3 мільйона. Зрозуміло, що ці землі за такі гроші ніхто не купить. Чекаємо, що буде далі. Ми озвучували ці речі, подавали звернення», - повідомила вона.

Як додає очільниця нотаріальної палати в області, є випадки, коли так само оцінюють і нерухоме майно, яке колись було взяте у якості паю.

«У колишньому Ківерцівському районі особа свого часу взяла в якості паю корівник, і тепер захотіла його продати, вже й знайшовся покупець. Електронний модуль корівник у селі Городище оцінив у 22,249 мільйона. Зрозуміло, що за такі гроші його не куплять. Крім того, закон вимагає стягувати ПДФО у розмірі 5% і 1,5% військового збору. Тож угода відклалася. І такі випадки є й землями під товарне виробництво», - повідомила Надія Кузьміч.

З її слів, ці угоди відкладені до того часу, поки буде можливість реально оцінити такі земельні ділянки чи майно.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus