USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Перед інавгурацією адвокат Трампа зустрічався з російським олігархом

26 Травня 2018 09:57
У січні 2017 року напередодні інавгурації президента США адвокат Дональда Трампа Майкл Коен зустрівся у нью-йоркському хмарочосі Trump Tower із російським олігархом Віктором Вексельбергом, аби обговорити відносини США і РФ.

Про це пише «Дзеркало тижня» з посиланням на The New York Times з посиланням на учасника переговорів.

За словами співрозмовника видання Ендрю Інтратера, який є бізнес-партнером Вексельберга і главою американської компанії Columbus Nova, у ході бесіди сторони висловили обопільне бажання поліпшити відносини між Москвою і Вашингтоном за правління Трампа. Вони також домовилися ще раз зустрітися вже на інавгурації президента США, яка мала відбутися через 11 днів. Загалом, таких зустрічей відбулося три, йдеться в статті. Видання уточнює, що на момент зустрічі глава ради директорів групи "Ренова" Вексельберг уже перебував під санкціями США.

Незабаром після цього Columbus Nova найняла Коена, виплативши йому 1 мільйон доларів за консультаційні послуги. Водночас, директор компанії Інтратер в інтерв'ю газеті заявив, що Вексельберг не грав ніякої ролі в зазначеній угоді з Коеном, і взагалі, зустріч російського олігарха з адвокатом Трампа була швидкою і спонтанною.

Однак ця ситуація вже привернула увагу слідчих в США, які вивчають угоди адвоката господаря Білого дому в рамках розслідування передбачуваного змови між помічниками Трампа і Москвою. А самого Вексельберга, як повідомлялося, в аеропорту обшукували та допитували співробітники ФБР.

Агенти ФБР на початку квітня обшукали офіс, будинок та готельний номер давнього адвоката президента США Донльда Трампа Майкла Коена. Слідчі вилучили комп'ютер, телефони та особисті фінансові дані Коена, зокрема, податкові декларації, під час обшуку в його офісі в Рокфеллер-центрі. Прокурори зібрали інформацію про зв'язки між адвокатом і його клієнтами, зокрема, із Трампом.

Спецпрокурор Роберт Мюллер вже більше року проводить розслідування у зв'язку з можливим втручанням РФ у президентські вибори 2016 року в США. Наразі вже пред'явлені звинувачення 19 особам, серед яких п'ятеро американців, 13 росіян і один голандець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus