USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Відлупцюй волинського журналіста»: травма під час пробіжки, чи дозволять медики далі тренуватися

26 Квітня 2017 09:30
Вивчаючи змішані єдиноборства ММА та навики самозахисту, журналісти Вадим і Анна Панафідіни пройшли черговий етап підготовки до екзаменів, які підсумують їхні результати навчань впродовж двох місяців. Минулий тиждень тренувань став вкрай складним для спортменів-початківців, адже Вадим травмував ногу.

До екзаменів лишилося обмаль часу - тому кожне тренування на вагу золота. Так, Вадиму дісталися навчально-тренувальні спаринги, а Анна пригадала вивчені прийоми та вчилася протидіяти ударам ногами.Як зауважила жінка, після Великодніх свят та тижня фізпідготовки втратила навики виконання прийомів, додався й страх перед екзаменом.

«Я все забула чомусь, мені було дуже важко. Далися в знаки свята, паска і ковбаска. До того ж починаю хвилюватися щодо майбутнього екзамену, а від цього ще більше не вдається, страшно, я не задоволена собою», - наголосила Аня.
Результати Вадима теж не дуже втішні. Адже фізичні навантаження ледве витримує на належному рівні, аби гідно вистояти в октагоні та не здатися завчасно через виснаження.

Головний тренер Олександр Кулаков зауважує, що така криза спричинена черговим переломним моментом у психології спортсмена-початківця. Мовляв, організм готовий до інтенсивніших тренувань, а от психологічний бар’єр перешкоджає відкритися «другому диханню».
«Цього тижня працювали з партнером. Цей період дуже важливий, адже ми наближаємося до завершення проекту – поєдинку. Відтак, зараз важливо не втратити ту підготовку, яку вже здобули. На останніх тренуваннях у Вадима я побачив багато недоліків, зокрема, є труднощі з витривалістю, хоча основні технічні моменти йому вдалося освоїти. Втім, після стрімкого прогресу, який був впродовж перших 2-3 тижнів, зараз Вадиму важко перейти до наступного етапу і далі тримати такий же прогрес. Тому зараз ми, фактично, знаходимося на такому ж рівні, як 3 тижні після початку проекту. Тому Вадиму важливо не зламатися психологічно й надалі примушувати себе працювати ще більше, адже тепер його організм може витримувати складніші тренування, у порівнянні з початковим етапом. Тому потрібно нарощувати навантаження», - наголосив Кулаков.

До порад тренера Вадим дослухався, та збільшив кількість тренувань і ранкових пробіжок.

«Привіт. На вулиці вже світає, а в нас за плечима вже понад 5 кілометрів. Я тут зі своїм другом Барсюхою намотую кільця в центральному парку. Добре, що тут стежки протоптані, і не доводиться бігти по траві та мочити ноги, погода гарна й мені вже досить гаряченько. Ось позаду Стир тече й ми теж набавляємо ходу, усім гарного дня», - коментує Вадим ранкову пробіжку.

Втім, тимчасово тренування довелося призупинити.

«Зранку пробіжка не вдалася, ступив необачно, нога підвернулася й хруснула. Спочатку ніби все було гаразд, але потім нога розпухла. Тому довелося робити рентген, аби знати як діяти далі. Оглянувши знімок, лікар сказав, що це побутова травма та поставив діагноз – розтяг зв’язок, перелому немає», - розповів Вадим.
Спортсмену пощастило й тренування він продовжити зможе, хоча навантаження на травмовану ногу мусить зменшити, відповідно, інтенсивність підготовки доведеться частково знизити.

Наступний тиждень стане фінішною прямою підготовки до екзаменів.

Довідково: «Відлупцюй волинського журналіста» - новий проект Інформаційного агентства Волинські Новини. Журналіст Вадим Панафідін та його дружина Анна два місяці тренуватимуться в бійцівському клубі зі змішаних єдиноборств ММА в Луцьку. Про здобутий досвід звітуватимуть щотижня, розповідатимуть про враження, підсумовуватимуть отримані навики та ділитимуться досвідом. Чи вдасться спортсменам-початківцям освоїти базові навики – покаже фінальний день. Так, на Вадима чекає повноконтактний бій із Чемпіоном світу з козацького двобою, призером Європи з бойового самбо, переможцем «Прайд 2017» Олексієм Альбердою. А Анна буде здавати екзамен із самозахисту. Дата завершення проекту – 1 травня.

Нагадаємо, перший тиждень соціально-спортивного експерименту «Відлупцюй волинського журналіста» був у тренувальній програмі «нульовим» (ввідним), під час якого спортсмени-початківці ознайомилися з основами самозахисту та технікою ведення бою в ММА.

Другий тиждень став вкрай важким та переломним, адже Вадим психологічно не був готовий до таких навантажень та не справлявся із завданнями, що поставило під загрозу підсумковий поєдинок в октагоні. За такого стану справ старший тренер Олександр Кулаков сказав, що не дозволить початківцю вступити у бій, тому тренування довелося посилювати.

Третій тиждень відбувся під гаслом: «аби перемогти – кидай нападника». Анна та Вадим вивчали техніку кидків, аби з ударної позиції перейти в боротьбу чи на больовий прийом і завершити бій достроково.

Четвертий тиждень для учасників спортивного експерименту був не менш цікавим, результативним та показовим: Вадим працював над ударною технікою та провів свій перший навчальний бій, а Анна зосередила всі зусилля на кардіо вправах. Як результат – спортсмени втратили до шести кілограмів зайвої ваги, стали витривалішими та більш технічними.

П’ятого тижня Вадим напрацьовував техніку переведення суперника в партер та прийоми сабмішин - закінчення бою достроково. Натомість Анна вчилася захищатися від нападника з ножем. Шостого тижня Анна навчилася давати відсіч нападнику з палкою, а Вадим освоював контратаку.

Сьомого тижня Вадима освоював комбінаторну роботу в ММА, а в Анни тиждень був присвячений фізичним навантаженням. Також Вадим відвідав відкрите тренування із бразильського джиу-джитсу та греплінку, де отримав новий досвід.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus