USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Перевіряють на віруси і глисти: які аналізи здають перед аудієнцією з Путіним

6 Липня 2022 00:17
Президент Росії Володимир Путін панічно боїться підхопити якусь хворобу. Тому всі люди, які повинні зустрітися з кремлівським диктатором, мусять пройти двотижневий карантин, а також здати аналізи на коронавірус та глисти.

Російська служба ВВС провела розслідування, яке допомогло зрозуміти, як влаштована система тестування людей, котрі особисто зустрічаються з Володимиром Путіним, і скільки мільярдів рублів це коштує російському бюджету.

За інформацією видання, 94-річний ветеран афганської війни Ахат Юлашев із Казані, який особисто потиснув руку диктаторові на параді 9 травня, провів два тижні на карантині. Генерал Юлашев був одним із приблизно 400 осіб, які перебували від 24 до 9 травня на карантині в Москві заради того, щоб потиснути руку або просто наблизитися до Володимира Путіна.
Згідно з інформацією видання, російський президент отримав уже чотири дози вакцини проти коронавірусу. Але, незважаючи на це, весь персонал, що обслуговує усі його резиденції, і всі, хто контактують із ним, продовжують перебувати на карантині в різних точках Росії.

Тестування оточення на різні хвороби схоже на параною

Ізраїльський анестезіолог Михайло Фремдерман, який до 2014 року працював у Росії, зазначив, що це безпрецедентні заходи. Однак щодо них неможливо зробити висновок про те, чи є у Путіна проблеми зі здоров’ям, адже це радше перестраховка або «зоряна хвороба».

Завідувач відділення анестезіології та реанімації в американській клініці Tufts Medical Center Костянтин Балонов вважає, що подібні карантинні заходи так само ірраціональні, як і патологічна ненависть диктатора до опозиціонерів. На його думку, медики у Кремлі просто бояться можливих репресій і перестраховуються.

«Сидіти в карантині та здавати численні аналізи – з медичного погляду це параноя чи реальний страх. «Справа лікарів» може дуже швидко стати новою реальністю», – додав Балонов.

99-річного полковника Миколу Козлова із підмосковного Корольова, який у 1945 році брав Берлін, щороку запрошують на парад.

«З радістю дізнався, що цими днями він проходить спеціальний двотижневий карантин у санаторії – перебуває в режимі ізоляції від будь-яких контактів, щоб нічого не завадило самопочуттю тих, хто буде поряд з ним на трибуні, на Червоній площі», – написав у квітні депутат Мособлдуми Сергій Керселян.

Поруч із Козловим у першому ряді центральної трибуни були Путін та міністр оборони Росії Сергій Шойгу. Ветеран не бачить нічого незвичайного у карантині, адже він проходив його й торік, і перед зустріччю з диктатором 22 червня. За його словами, у підмосковному військовому санаторії цьогоріч перебували лише 5 ветеранів Другої світової війни. Кожен з них мав власний супровід.

«Два тижні відпочивали, гуляли лісом, харчування нормальне. Звідти відразу потім поїхали на парад», – розповів Козлов.

Загалом на трибуни Червоної площі запросили 590 ветеранів. Їх зустрічали та супроводжували волонтери, яких відбирали за конкурсом. На карантині перебували далеко не всі – ветерани та волонтери з регіонів здебільшого приїжджали до Москви 7 чи 8 травня.

Ситуація була іншою для таких, як Юлашев та Козлов, адже вони отримали квиток на центральну трибуну, де сидів Путін. Ті, хто перебував у першому ряду, тиснули президенту Росії руку.

Водночас скільки людей перебували перед парадом на карантині, російський уряд не повідомив. Проте із реєстру держконтрактів можна зробити деякі підрахунки.

Вперше під обсерватор почали використовувати престижний п’ятизірковий готель «Золоте кільце», який розташований навпроти міністерства закордонних справ у районі Арбату. Там з 24 квітня по 9 травня російська влада заплатила за проживання гостей 9 мільйонів рублів.

У «Золоте кільце» 28 квітня Центральна клінічна лікарня УСП, де також лікують Путіна, заселила 13 своїх співробітників. Майже усі вони виїхали з готелю 9 травня. Медики, ймовірно, стежили за здоров’ям учасників майбутнього параду або готуватися обслуговувати самого диктатора.

Карантин лікарів обійшовся в 924 тисячі рублів. У контрактах ЦКЛ мовиться, що номер у «Золотому кільці» перед парадом коштував 5500 рублів. Якщо управління справами президента Росії орендувало для ветеранів номери за тією самою ціною, то там жили приблизно 160 людей. Десь стільки ж зазвичай вміщує Центральна трибуна Червоної площі.

В той самий час УДП орендувало номери й в 4-зірковому «Президент-готелі». На це витратили 14,3 мільйона рублів. У цьому готелі є всього 204 номери вартістю від 3,9 до 11 тисяч рублів на добу. Тобто усі вони могли бути заповненими під час карантину.

За карантин в обох готелях УСП та його структури заплатили понад 24 мільйони рублів. Окрім цього, перед парадом ще один обсерватор влаштували в санаторно-курортному комплексі «Підмосков’я» міноборони Росії. Скільки людей були там на карантині наразі невідомо.

Які аналізи потрібно здати, щоб побачити Путіна

Люди, які оточують Путіна, не просто перебувають на карантині, але ще й здають різні аналізи. За ці лабораторні дослідження сплачує Управління справами президента. Спираючись на документи, які є в публічному доступі, та розповіді інсайдерів видання змогло встановити процедуру.

Щоб бути допущеним до карантину, особам, які мають контактувати з Путіним, потрібно за дві доби здати аналіз крові на антитіла до коронавірусу. Перебуваючи на карантині, доведеться протягом 12 діб чотири рази здати ПЛР, а на дванадцятий день – знову кров на антитіла.

Якщо у людини не виявляли антитіла IGM, які свідчать про те, що вона хворіє, то вона після 14 днів ізоляції отримувала допуск до «чистої зони», тобто до президента. Також у людей на карантині можуть брати біоматеріал та інші аналізи.

Із заявок за документами видно, що в деяких людей, які перебувають на карантині, брали мазки не лише на коронавірус, але також на ГРВІ, грип і стафілокок і кров на біомаркери. Кал вони теж здавали – але не на коронавірус, а на яйця гельмінтів.

Про те, що наближені до президента чиновники повинні здавати кал кілька разів на тиждень, повідомляв у лютому 2022 року з посиланням на анонімні джерела телеграм-канал Baza.
У березні 2021 року Путін, за словами його прессекретаря Дмитра Пєскова, щепився проти коронавірусу вперше. Згідно з офіційною інформацією, щепився Путін «Супутником». Після щеплення він почав активніше переміщатися країною, та безпрецедентні карантинні заходи для його оточення не скасували.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Іван Показати IP 6 Липня 2022 07:43
Шановні репортери.перед тим як копіювати інформацію з інших джерел. Прошу расію і путіна писати з маленької букви
волинянка Показати IP 6 Липня 2022 07:55
Жалюгідна особа, він і усі навколо його вимазані в га... який страшний кінець

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus