USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Перевізники самі встановлюють вартість проїзду, перевірити їх може лише Антимонопольний комітет, – волинська посадовиця

2 Червня 2021 15:03
Волинська обласна державна адміністрація, яка укладає договори на перевезення на приміських, міжміських та внутрішньообласних автобусних маршрутах, не має права регулювати підвищення вартості проїзду. Натомість такі функції має Антимонопольний комітет, який може здійснити перевірку доцільності підвищення вартості проїзду, отримавши заяву від громадян.

До Інформаційного агентства Волинські Новини звернулися читачі, які повідомили, що в одній з приміських маршруток зросла вартість проїзду, зокрема проїзд по місту тепер становить сім гривень. Відтак ми вирішили звернутися по коментар до Волинської обласної державної адміністрації, аби дізнатися, чи усі перевізники підвищили вартість проїзду.
Тимчасова виконувачка обов’язків начальника управління транспорту та зв’язку Волинської ОДА Наталія Пивовар розповіла, що минулого тижня частина перевізників написала в управління заяву про те, що вони планують підвищувати вартість проїзду з 1 червня. Зокрема це приміські, міжміські та внутрішньообласні автобусні маршрути загального користування.

«Лише частина перевізників написали заяви про підвищення вартості проїзду. Тобто тарифи підвищені не на всіх маршрутах, які виконують перевезення в області», – сказала посадовиця.

З її слів, в облдержадміністрації не регулюють вартість проїзду.

«Раніше діяла постанова Кабінету Міністрів, де передбачалося, що вартість проїзду регулюється ОДА. У 2015 році в цю постанову внесли зміни, відмінивши норму, відповідно до якої облдержадміністрації регулюють вартість проїзду».

Алгоритм підвищення ціни на проїзд передбачає написання заяви перевізником, в якій він інформує облдержадміністрацію про те, що вартість тарифу збільшується. Вони надають таблиці вартості проїзду, затверджені самим перевізником.

«Ми не маємо жодних важелів впливу щодо тарифів на перевезення, перевіряти їх може лише Антимонопольний комітет за відповідними заявами та скаргами громадян. Тоді вони мають право перевірити, чи правильно здійснені розрахунки перевізником і чи була доцільність підвищувати вартість проїзду. Натомість ми можемо контролювати лише виконання умов договорів. У разі порушення умов договору перевізнику дають попередження, якщо й на це він не реагує, тоді ми можемо розірвати договір», – зазначила Наталія Пивовар.

Вона також повідомила, що коли між ОДА та перевізниками, які мають маршрути, що з’єднують Луцьк та села міської громади, закінчаться договори, то тоді організатором перевезень з приєднаними селами буде Луцька міська рада.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Крамаров Показати IP 2 Червня 2021 15:30
То нащо ви там сидите,скоротити вас треба і ваш роздутий штатний розклад , до двох чоловік,один відповідає за транспорт,а другий за зв*язок.
Ольга Показати IP 2 Червня 2021 16:08
Питання до Тимчасової виконувачки обов’язків начальника управління транспорту та зв’язку Волинської ОДА по маршруту Гірка Полонка: 1. Цікавить чи є в умові договору пункт умови про тарифи, штрафні санкції? 2.І якщо маршутка недоглянута, грязна, страшна, ледь їде (розкручені болти, прибиті досочки) - то як цей маршрут їздить по селу, місту, і як проходить техогляд? 3. Хто відповідає за контроль як саме і в яку годину не їздить транспорт, особливо стосується пізнього вечора, після 21:00?
Олег Показати IP 2 Червня 2021 18:30
Ну на фото чітко ж видно про збільшення проїзду ПО МІСТУ!!! Що та виконувачку фетучіні на вуха вішає???
ОлегУ до Олег Показати IP 2 Червня 2021 19:27
А читати текст - ні не вміємо :))) Тільки фоточки розглядаємо і висновки робимо :)))
Анонім Показати IP 2 Червня 2021 23:19
107 маршрутка до Ківерець теж збільшили ціну.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus