USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Перейменування 19 вулиць Луцька погодила комісія міськради. Перелік

12 Жовтня 2018 13:43
У місті можуть з’явитися вулиці Святого Миколая та Воїнів-добровольців: перелік з 19 вулиць та провулків, що підлягають перейменуванню, затвердила профільна комісія міськради. Тепер питання перейменування вирішуватимуть під час сесії міськради.

Про це йшлося під час засідання комісії міськради з питань впорядкування назв вулиць 12 жовтня.

Питання «зависло» ще з останнього засідання комісії. Яке відбулося наприкінці 2016 року. Тоді у рамках процесу декомунізації напрацювали перелік з 19 вулиць, які, відповідно до закону, потрібно перейменувати.

Представниця Інституту національної пам’яті Леся Бондарук повідомила, що усі 19 вулиць вже пройшли громадські обговорення і нових пропозицій не надійшло, тому ще два роки тому рекомендували цей перелік. Тепер після його затвердження комісією, підготують відповідний проект рішення для розгляду у рамках сесії міськради.

Отже, до списку «декомунізованих» вулиць увійшли: вулиця Боженка у мікрорайоні Гнідава, яку пропонують перейменувати на Магістральну; Говорова (Дубнівський мікрорайон) – на Павла Чубинського; Корнійчука (мікрорайон Цукрового заводу) – на Валерії Новодворської; Красовського (мікрорайон Красне) – на Галини Коханської (учасниці визвольної боротьби ОУН-УПА); Молодогвардійська (мікрорайон Цукрового заводу) – на Межову (оскільки вулиця розташована на межі міста); Нікішева (Дубнівський мікрорайон) – на Михайла Вербицького (композитора, автора музики Державного Гімну України); Панфілова (мікрорайон Центральний) – на Повстанську; Революційна (мікрорайон Красне) – на Акацієву; Макаренка (мікрорайон Красне) – на Долинну; Островського (мікрорайон Центральний) – на Сірої дивізії; Шевцової (мікрорайон Красне) – на Новоброварну; Папаніна (мікрорайон Теремно) – на Арсена Річинського (композитора, краєзнавця, громадського, церковного та політичного діяча); Ярощука (мікрорайон Центральний) – на Святого Миколая; провулок Червоноармійський (мікрорайон Вишків) – на Черешневий; Воїнів-Інтернаціоналістів (мікрорайон Завокзальний) – на Воїнів-афганців; Федорова (мікрорайон Завокзальний) – на Воїнів-добровольців; Гастелло (мікрорайон Красне) – на Люблінську (на честь польського міста-побратима Луцька Любліна); Ватутіна (мікрорайон Красне) – на Ліщинову (повернення старої назви).

Наведений перелік підтримали присутні члени комісії Павло Данильчук, Микола Федік, Микола Собуцький, Леся Бондарук, Петро Троневич та Софія Гула.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Всезнайко Показати IP 12 Жовтня 2018 13:46
Якщо собаці нічого робити, то яйця лиже...
! до Всезнайко Показати IP 12 Жовтня 2018 15:48
Ну для чого тут твої фатазії ?
? до ! Показати IP 12 Жовтня 2018 16:51
Тому що це ж Всезнайко - він всюди був і все знає (особливо, що і як собака лиже).
бандера з нами Показати IP 12 Жовтня 2018 14:06
Героям слава!
Лучанин Показати IP 12 Жовтня 2018 14:27
Ідіоти, бл*дь, валіть в свої ліси і робіть там, що хочете, не чіпайте місто! Данильчука би навчив поважати Луцьк і його мешканців.
! до Лучанин Показати IP 12 Жовтня 2018 15:49
Данильчук то окреме питання, але ти придурку схоже сам недавно з корчів виліз.
Сусідка Показати IP 12 Жовтня 2018 14:31
Не зачіпайте вулицю Федорова. Зробіть з Олексія- радянського партизана Івана- першодрукаря.
Справедливий до Сусідка Показати IP 16 Жовтня 2018 14:50
Насправді, вона і названа на честь Івана. Незрозуміло, чому можновладці її зачіпають.
Житель Показати IP 12 Жовтня 2018 14:33
Хай би спочатку їх відремонтували перш ніж перейменовувати. І за чий рахунок люди мають переробляти документи (будинкові книжки і т.п.)? Я платити не збираюсь за чиюсь забаганку перейменувати мою вулицю!
ОТО ТО ДА до Житель Показати IP 12 Жовтня 2018 15:50
По перше ремонт вулиць у м. Луцьку йде повним ходом. По друге, документів переробляти не потрібно, при здійсненні того чи іншого правочину (договору) в Реєстр прав власності зміни будуть вноситись автоматично.
Ок Показати IP 12 Жовтня 2018 14:47
а людям тільки до паспортного бігати!!! Для чого воно потрібно? Люблять геморой людям створювати!
Анатоль_ Показати IP 12 Жовтня 2018 15:45
Я в шоцi, шо нема iнших справ в тих клоунiв? Ви спочатку зробить зарплати хорошие та пенсii людям
Ага до Анатоль_ Показати IP 12 Жовтня 2018 16:54
і ковбасу по 2 руб. 20 коп. - да, ми це вже чули і не раз, совочку.
за сало Показати IP 12 Жовтня 2018 16:44
а знову тих під@рів виберіть вони Вам щось придумають
Лучанка Показати IP 12 Жовтня 2018 19:18
Что у города появились лишние деньги, то пусть приведут улицы (озеленение, покрытия улиц, тротуары, спортивные площадки) в порядок, не в центре, а на периферии - Г.Артемовского, Арцеулова и многих других...
Луцьк Показати IP 13 Жовтня 2018 09:09
Три придурка нероби-депутата Данильчук, Федік, Собуцький зібралися і провели "величезну" роботу за всі роки при владі!!!! Гнати їх в шию!!!! Подумайте, лучани, за кого голосувати в слідуючий раз!
Луцьк Показати IP 22 Лютого 2019 15:42
А толку з цих переіменувань? Нема що зробити? Краще б дороги зробили, щоб до тих вулиць добратись можна було. Спитали б жителів цих вулиць, як вони ставляться до такої ідеї, а не переіменувати, бо комусь так схотілось.
Луччанен Показати IP 2 Жовтня 2019 16:01
І хтож такий розумний історик в цій компанії зявився.Декомунізаці вул.Федорова на вул. Інтерн.Афганців. Офігєть.. тільки вдумайтесь в назву Інтернаціоналістів Афганців))))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus