USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Перше судно з українським продовольством вийшло з Одеського порту

1 Серпня 2022 11:56
Cудно RAZONI під прапором Сьєрра-Леоне з 26 тисячами тонн української кукурудзи вийшло з Одеського порту. Воно прямує до порту Тріполі у Лівані й рухатиметься коридором, безпеку якого підтверджено українськими партнерами-гарантами – ООН та Туреччиною.

Про це повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

"Я вдячний Збройним силам України за можливість вести переговори на українських умовах, – зазначив міністр. – У портах Одеси ще 16 суден вже чекають на свою чергу. Це ті судна, які були заблоковані з початку повномасштабного вторгнення росії".

Як наголосив Кубраков, Україна є четвертим найбільшим експортером кукурудзи у світі, тому можливість його вивезення через порти – це колосальної ваги успіх для забезпечення глобальної продовольчої безпеки.

"Сьогодні Україна разом з партнерами робить черговий крок до запобігання світовому голоду. Розблокування портів дасть щонайменше 1 млрд доларів валютної виручки для економіки та можливість для аграрного сектору спланувати посівну наступного року", – відзначив урядовець.

Крім того, зі слів Кубракова, триває прийом заявок на прибуття нових суден для завантаження агропродукцією.

"У найближчі тижні за підтримки наших партнерів ми плануємо вийти на повну потужність перевалки сільськогосподарської продукції", – зауважив міністр інфраструктури.
Читати ще: «Це все, що потрібно знати про угоди з Росією»: реакція світу на обстріл порту в Одесі

Нагадаємо, 23 липня росіяни обстріляли крилатими ракетами Одеський порт, проте цинічно заявили, що це не вони. Угода з Росією про експорт українського зерна не протрималася й доби.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus