USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

«Перші мародери відбулися переляком, далі так не буде». Звернення Ігоря Поліщука до Луцької громади

4 Березня 2022 10:55
У зверненні 4 березня о 10.00 Луцький міський голова Ігор Поліщук повідомив, що ніч у громаді пройшла спокійно, всі комунальні підприємства, установи та організації працюють у штатному режимі, громадський транспорт – у режимі вихідного дня.

Перевірка інформації про потреби закладів

«Звертаюся до вас, щоб ви перевіряли інформацію про потреби тих чи інших закладів. Зіштовхнулися з ситуацією, коли в понеділок доставили допомогу одному із закладів в нашому місті, яку він потребував. Але у наступні дні продовжується розповсюджувати прохання того, що ми йому доставили у понеділок. Люди починають шукати, а виявляється що цього непотрібно, виникають непорозуміння, витрачання часу».
Псевдоволонтери

«На жаль, як завжди з’являються псевдоволонтери. До нас звертаються люди з проханнями про допомогу, ми намагаємося з’ясувати, куди вони намагаються її доставити, обставини, інші деталі. Але вони нічого не можуть пояснити, тобто це свідчить про те, що вони не мають на меті допомогти ні теробороні, ні ЗСУ, ні тим, хто страждає в містах під обстрілами. Вони хочуть нажитися на горі у непростий час. Працюйте з тими волонтерами та організаціями, яким ви довіряєте. У нас діє єдиний комунікаційний центр в Луцьку. Всі необхідні контакти є на моїй сторінці. Також у нас діє центр допомоги тер обороні і ЗСУ в драмтеатрі».

Читати ще: На Волині діють координаційний і комунікаційний центри. Функції, контакти
Перші мародери

Читати ще: У Луцьку спіймали перших мародерів

«Цієї ночі були спіймані перші особи, які намагалися вчинити мародерство. Затримали їх службовці територіальної оборони. Вони відбулися легким переляком, їх не побили, не прив’язали до стовпів. Їх просто затримали та передали правоохоронцям. Не впевнений, що з всіма мародерами буде так. Думаю, буде набагато гірше. Вкотре звертаюся до тих, хто хоче посягнути на чуже майно: не варто цього робити в інтересах збереження вашого життя та здоров’я».

Читати ще: У Луцьку мародера прив'язали до дерева і відлупцювали по голій дупі. Відео

Навчання, пов’язане із введенням воєнного стану

«Проводимо навчання, яке пов’язане із введенням воєнного стану. Навчання стосується абсолютно різних галузей знань: що робити у разі введення воєнного стану, які дії необхідно вчиняти, якщо ваш будинок під обстрілом, як необхідно здійснювати евакуацію, подати сигнал про допомогу, базові навики самооборони, користування зброєю, як користуватися рацією та передавати інформацію. Ці навчання ми організовуємо через голів ОСББ та через ЖЕКи, але в нас є приватний сектор. Якщо ви бажаєте пройти такі навчання, наприклад, якимось мікрорайоном в приватному секторі або будинок, яким займається ЖЕК, але до вас не дійшла черга, просимо звертатися за телефоном 77-31-60 і 77-31-63. Вас поінформують про всі подальші дії. Не робимо ці навчання загальноміські, адже прийде багато людей, вони будуть неефективні. Збирати сьогодні велику кількість людей небезпечно».

Читати ще: Пожежу в одному з корпусів Запорізької АЕС ліквідували

Завдання – зберігати спокій

«Прошу зберігати спокій. Знову багато повідомлень, що білоруські війська висуваються, наступає кінець світу, бо в Енергодарі вибухатиме електростанція. Час непростий, це зрозуміло, але ворог намагається посіяти паніку, внести дезінформацію, порушити психічне здоров’я людей. Наше завдання – не панікувати, не піддаватися інформаційним атакам, зберігати холодний розум та спокій. Віримо в перемогу, віримо в Господа.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus