USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Перші випускники військової кафедри ЛНТУ отримали погони молодших лейтенантів. Фото

17 Січня 2019 15:12
Вісімдесятьом випускникам кафедри військової підготовки Луцького національного технічного університету присвоїли первинне офіцерське звання «Молодшого лейтенанта запасу» та вручили погони.

Урочистість із нагоди вручення погонів першим випускникам військової кафедри на території Волині відбулася у виші 17 січня.

Зауважимо, що такого масового вручення погонів, відповідно до наказу Міністерства оборони України, у Волинській області ще не було. Окрім того, не всі випускники військової кафедри змогли прибути до університету, аби отримати погони. Деякі з них зараз проходять службу на сході країни, тому присвоєні звання вони одержать на зборах своїх військових частин.
Так, 28 липня минулого року вперше Луцький національний технічний університет випустив курсантів військової кафедри. Тоді ж молодь, котра вибрала військове майбутнє, присягла на вірність народу України.

Ректор ЛНТУ, професор Петро Савчук перед врученням випускникам кафедри військової підготовки погонів зазначив: «Це важлива подія не тільки для нашого університету, а й для області й України загалом, тому що ми зробили важливу роботу й сьогодні підтверджуємо результат наших зусиль… Я відчуваю, що дотичний до військової підготовки, принаймні зараз на посаді ректора. Окрім того, зараз йде війна і ми відчуваємо відповідальність. Я мріяв, щоби ми своїми діями показали, що робимо щось для підсилення обороноздатності країни. Це не пафосно, це реально. І ця моя мрія здійснилася. Ці випускники – та сила, той локомотив, який підсилюватиме нашу обороноздатність».
Петро Савчук теж подякував усім, хто сприяв у тому, аби 2016 року вишу випала почесна місія навчати майбутніх військовослужбовців країни.

«Я відчуваю, що ми можемо пишатися випускниками нашої кафедри військової підготовки і тим, що ми робимо», – наголосив ректор університету.

«Вітаю усіх із першим випуском. Хочу запевнити молодших лейтенантів, що комісаріат вас чекає… Ми готові надати будь-яку допомогу випускникам, незалежно від того, чи проходитимуть вони службу в Збройних силах України чи інших силових структурах… Хочу також привітати Луцький національний технічний університет із першим випуском і побажати тільки процвітання, щоби військова кафедра впевненіше ставала на ноги, розвивалася навчально-матеріальна база, підвищувався рівень викладацького складу та випускників, щоби з часом слава про випускників військової кафедри ЛНТУ гриміла не тільки в Збройних силах України, інших силових структурах, а й усій Україні», – зауважив заступник Волинського обласного військового комісаріату Павло Свадовський.
Виконувач обов’язків завідувача кафедри військової підготовки ЛНТУ, підполковник Дмитро Грисюк звернув увагу: «Кожна людина вибирає шлях, яким їй іти. Ця дорога часто сповнена якихось перешкод, тому неможливо піднятися на гору, не натерши мозолів… Я хочу побажати нашим випускникам, щоби вони завжди мали ціль, слідували до своєї мети та не зупинялися на досягнутому».
Заступник голови Волинської облдержадміністрації Сергій Кошарук теж приєднався до привітань.
«Не дарма кажуть: якщо хочеш миру, то готуйся до війни. Якщо ми будемо готові до військових дій, то зможемо гарантувати мир і відлякати потенційного ворога, який схоче зазіхнути на нашу територію… Ми, українці, – горда нація, тому зможемо самостійно наводити лад у своєму домі», – сказав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Олег Показати IP 17 Січня 2019 15:35
Молодці! Мої вітання!
СвІ домик Показати IP 17 Січня 2019 15:54
Ну ви і телепені ,вони даже на срочці не були .це звання мона в попу всунуть . Тільки гроші на вітер
51 незнаменита Показати IP 17 Січня 2019 16:36
Шось про Турсумуратова не чути?
Клава до 51 незнаменита Показати IP 17 Січня 2019 17:28
Він переходить начальником кафедри в Академію Сухопутних військ ЗС України ...
51 незнаменита до Кл Показати IP 17 Січня 2019 18:06
Зрозуміло,це тільки в нас після взятки на підвищення.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus