USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Перинатальний центр у Луцьку готовий до роботи

26 Вересня 2018 20:17
Наразі триває набір персоналу для обласного перинатального центру, який зможуть запустити в роботу у лютому-березні. Сам же центр повністю готовий до роботи, за виключенням робіт з очистки приміщення.

Про це йшлося під час прямого ефіру голови Волиньради Ігоря Палиці на телеканалі «Аверс» 26 вересня.

На запитання щодо того, коли може запрацювати обласний перинатальний центр голова облради відповів, що центр буде готовий до відкриття за декілька місяців. Кошти, зокрема, виділяли на те, почистити всі приміщення перед тим, як запустити центр в експлуатацію. Так як є нормативні вимоги до специфічних робіт, займатись цим мають відповідні спеціалісти.

Після візиту до Луцька прем’єр-міністр Володимир Гройсман виділив ще 10 мільйонів на центр за зверненням голови облради. Ці кошти надійшли у липні. Таким чином, 7 мільйонів, які з обласного бюджету планували витратити на обладнання для центру, змогли розподілити на інші потреби.

Перинатальний центр поєднаний через перехід з неонатальним центром, перший та третій поверх якого потребує ремонту. Зараз експертизу проходить проект ремонту цих приміщень. До того ж, управління охорони здоров’я досі не запропонувало керівника перинатального центру, а це повинен бути фаховий сучасний керівник. Також існує ще одна кадрова проблема – складно знайти людей на посади відповідно до тарифної сітки міністерства, адже працівники виїздять закордон.

Наразі триває комплектація центру персоналом і голова облради сподівається, що у лютому-на початку березня центр, який вже повністю готовий, зможуть запустити.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Тетяна Показати IP 26 Вересня 2018 21:34
Як потрапити на роботу в перинатальний центр?
аяяй Показати IP 27 Вересня 2018 11:15
на мінімалку 3500грн-думаю без проблем

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus