USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Під час роботи відрізало руку працівнику: на Волині судитимуть власника підприємства

11 Січня 2022 22:24
Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про порушення приватним підприємцем правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві особою, яка зобов'язана їх дотримувати, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 272 КК України).

Про це інформує пресслужба прокуратура Волині.

Слідство вважає, що власник підприємства у Володимирі, будучи відповідальним за охорону праці та техніку безпеки на виробництві, не оформив належним чином на роботу працівника, не провів йому інструктаж і стажування та допустив його до роботи з підвищеною небезпекою без навчання та перевірки знань з охорони праці.

Удень 6 вересня 2021 року 54-річний працівник допустив потрапляння руки під фрезу деревообробного верстата, внаслідок чого отримав тяжкі тілесні ушкодження у вигляді травматичної ампутації правої кисті.

Власник підприємства відповідатиме за це перед судом.

Зауважимо, санкцією ч.2 ст. 272 КК України за порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві або будь-якому підприємстві особою, яка зобов'язана їх дотримувати, що спричинило інші тяжкі наслідки, передбачено покарання у виді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus