USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Під Києвом з'явилися білборди з закликом розслідувати підозрілу загибель бійців «Азову»

3 Червня 2021 16:01
На одній з автострад в околицях Києва з’явилися білборди з портретами загиблих при загадкових обставинах членів «Азова». Плакати містять заклик провести незалежне розслідування їх смертей, пише Страна.

«Його вбили свої! Вимагаємо незалежного розслідування цього злочину», – говорить однаковий текст на кожному плакаті.

А ось зображені учасники «Азова» на них різні.

На одному розміщено фото Віталія Княжеського (позивний Вітус) – одного із засновників полку «Азов». У жовтні 2017 року в лісі в Харківській області знайшли його тіло.

Тоді ще нардеп Ігор Мосійчук написав в соцмережі: «Кажуть, самогубство. Ніби Вітус застрелився з рушниці. Не можу повірити, не вкладається в голові!»

Княжеський, якому на момент смерті було 37 років, відомий як член організації «Патріот України». Навесні 2014 року він брав участь в зіткненнях в Харкові на вулиці Римарській з противниками антимайдану, двоє з яких були тоді вбиті.

У першому складі «Азова» він відповідав за озброєння підрозділу.
Ще на одному плакаті надрукований портрет Ярослава Бабича – одного з організаторів і бійця «Азова», заступника керівника штабу Цивільного корпусу «Азов» і адвоката.

У 2015 році Бабич займав посаду начальника навчально-мобілізаційного центру батальйону «Азов». Крім цього, керував юридичним відділом волонтерського об’єднання при батальйоні і займався ідеологічною підготовкою бійців підрозділу. У нього було бачення подальшого розвитку «Азова», що не співпадало з іншими керівниками.

В результаті Бабича знайшли повішеним на шведській стінці у власній квартирі вранці 26 липня 2015 року. Вже на другий день після звістки про його смерть прес-служба ГУ МВС в Київській області поспішила заявити, що це було самогубство. Однак в таку версію не повірили найближчі родичі і друзі покійного і вважають, що до цього могло бути причетне керівництво «Азова».
Третій «герой» плакатів – азовець і військово-історичний реконструктор з Росії Олександр Аляб’єв (позивний Ервін Корф). 16 серпня 2016 року його тіло виявили в розташуванні військової частини 3057 з кулею від автомата в грудях. Правоохоронці висунули версію про суїцид.

До відправки в цю військову частину Аляб’єв працював у відомій мережі магазинів «Мілітарист», і всі закупівлі військової форми та амуніції проводилися «Азовом» через нього.

Люди, які добре знали Ервіна, відмовилися вірити у версію про самогубство. Але його родичі шуму піднімати не стали.
Хто і за чиї кошти розмістив ці білборди, поки невідомо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
От Показати IP 3 Червня 2021 18:05
Страна юей, ігор гужва, паРашія ... ще питання є?
О! Показати IP 3 Червня 2021 18:34
Їх вбили "свої"... "Свої" для авторів білбордів і страни.юей.
ввв до О! Показати IP 4 Червня 2021 08:48
Так само як і Революція Гідності відбулася виключно з ініціативи свідомих громадян і без втручання заходу.
Йой до ввв Показати IP 4 Червня 2021 11:15
Свідомості кацапа недоступно і неприйнятно на генетичному рівні, що люди самостійно можуть організувати щось подібне Майдану. Кацапам на колінах стояти, і царю сапоги лизати, - все на що вони спроможні.
Бебесний сотник Показати IP 3 Червня 2021 21:15
Ще з майдану пішла мода своїх мочити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus