USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Під Радою розпочали безстрокову акцію через закон про вибори

16 Жовтня 2018 13:15
Дві сотні активістів сьогодні, 16 жовтня, перекривали входи та в’їзди до Верховної Ради з вимогою остаточно ухвалити новий виборчий кодекс, йдеться у ТСН.

Громадські організації розпочали під стінами парламенту безстрокову акцію тиску. Документ депутати ухвалили у першому читанні ще торік і з того часу його подальший розгляд усіляко гальмується, навіть на рівні розгляду правок комітетом.

Проект, зокрема, передбачає вибори за відкритими партійними списками і скасування мажоритарних округів. Ухвалити ці правила парламентарі пообіцяли ще у 2014 році і це є окремим пунктом в коаліційній угоді.

Однак, виборчий закон зник у надрах комітету. Навіть автори називають його сирим та неготовим до розгляду, тому на погоджувальній раді його не згадували.

Натомість депутати готуються до виборів повним ходом, але в інших аспектах – планують додати грошей ЦВК на кібербезпеку. Такий захід вважають необхідним через загрозу втручання з боку Росії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus